NYE

2022.07.04. 12:38

OTDK: kitüntetett figyelem az egyetemen

Oklevelekkel ismerték el az oktatók, a hallgatók és a szervezők munkáját.

 Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia két szekciójának még tavaly áprilisban adott otthont a Nyíregyházi Egyetem az online térben, és mivel mindez átnyúlt a nemrég véget ért tanévbe, hétfőn adták át az elismerő okleveleket. Kósáné dr. Bilanics Ágnes oktatási rektorhelyettes elmondta, hogy az oktatás mellett a kutatás is fontos az egyetem életében. 
– Az OTDK-t több mint 5 ezer hallgató részvételével rendezték meg, a két nyíregyházi szekcióban többszáz egyetemista mérettett meg. A magas színvonalú versenyről pozitív visszajelzések érkeztek, ezek is emelték az intézményünk rangját – fogalmazott Kósáné dr. Bilanics Ágnes.      
A Pedagógiai, Pszichológiai, Andragógiai és Könyvtártudományi szekcióját dr. Márton Sára főiskolai tanár, a Nyíregyházi Egyetem Kiváló Oktatója koordinálta.
– Ez volt az első ODTK, amelyet online módon szerveztek. A négy alszekció közül a pszichológia témakörében érkezett a legtöbb pályamunka – közölte a tanárképzési főigazgató.


A Tanulás- és Tanításmódszertani, Tudástechnológiai szekció tevékenységét dr. Minya Károly, a Nyíregyházi Egyetem intézetigazgatója kijelentette: a tudományos diákköri munka azért fontos, hogy az oktatónak legyen utóda, olyan hallgatója, akivel együtt dolgozik – ez a közös küldetés veleje, lényege. – A szekciónkban százötvenegy dolgozatot mutattak be huszonegy tagozatban. Tavaly OTDK plusz napokat tartottak, ahol a legjobbak megismerkedhettek egymással személyesen, és külön versenyen vettek részt – mondta dr. Minya Károly, akit nemrég a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társaságának alelnökévé választottak.

 

Címkék#odtk
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában