Kelet-retró

2022.08.04. 16:00

Elütötte, megütötte, cserben hagyta a motorozó gyereket Libabokornál

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország 30 éve ezen a napon.

Illusztráció: Shutterstock

1992. augusztus 4., kedd

Elütötte, megütötte, cserben hagyta a motorozó gyereket Libabokornál

Rendőrhöz és emberhez méltatlan tette miatt azonnali hatállyal elbocsátottak egy őrmestert, aki szándékosan elütött egy motorozó fiatalembert, majd segítségnyújtás nélkül távozott. 

Szolgálatba indult saját gépkocsijával az őrmester, aki Libabokornál motorozó gyerekekre lett figyelmes. Az egyiken, bukósisak nélkül, szabálytalanul ketten ültek. A hátul ülő - vélhetően a rendőrt észrevéve - leugrott, míg társa továbbhajtott. A rendőr üldözőbe vette, s gépkocsijával nekiment a kismotornak, felborítva azt. Ezután a gyereket kétszer megütötte, majd az eszméletét vesztett fiút magára hagyta. Hazament, s egy másik autóval tért vissza a helyszínre. 

A fiatalembert, miután magához tért, pajtásai vitték haza, majd mentőt hívtak, mert a fején és arcán a borulástól súlyosan megsérült. Amikor az édesanyja megtudta, mi történt, feljelentést tett a rendőrségen. 

A kollégák körében mélységes megdöbbenést és óriási felháborodást váltott a rendőr tette, aki ellen rögtön megindították az eljárást, Nyíregyháza rendőrkapitánya azonnali hatállyal elbocsátotta állásából. Mindenki egyetértett abban, hogy tettével súlyosan ártott a róluk kialakuló, kedvezőbbé váló megítélésnek. Ilyen ember nem maradhat közöttük. A testület sajnálkozását fejezi ki a cselekedet miatt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában