Nyíregyháza

2022.08.16. 11:30

Hazai sztárfellépők a VIDOR Fesztiválon

Húsz helyszínen 150 program várja a VIDOR Fesztivál vendégeit augusztus 26-szeptember 3. között.

ByeAlex és a Slepp, Magna Cum Laude, Hooligans, Azahriah, Ganxstaa Zolee és a Kartel – csak néhány fellépő azok közül, akikkel a VIDOR Fesztivál látogatói találkozhatnak: augusztus 26–szeptember 3. között a kulturális seregszemlén összesen 150 program várja az érdeklődőket.

Korlátozások nélkül

A Vidámság és a Derű Országos Seregszemléjéről tartott keddi sajtótájékoztatón dr. Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere úgy fogalmazott: tavaly lezártuk a fesztiválsorozat első húsz évét, most pedig indulhat a következő húsz év.
– A jubileumi, huszadik VIDOR egy évvel ezelőtt magasra tette a lécet, de most sem fogunk átbújni alatta. A főtámogatónak, a Master Good Cégcsoportnak, az állami és önkormányzati támogatásnak, illetve a megyei és nyír
egyházi cégeknek köszönhetően ezúttal sem kell lejjebb adni a már megszokott minőséget. Az idén is magas lesz a színvonal, színes a paletta, az pedig külön öröm, hogy a fesztivál minden évben képes megújulni és szerencsére, ellentétben a tavalyi VIDOR-ral most nincs szükség korlátozó intézkedésekre.
– Ebben a nem könnyű helyzetben az is hatalmas teljesítmény, hogy egyáltalán meg tudjuk tartani a fesztivált. Sok minden bizonytalanná vált az életünkben, emiatt a vidámságra talán minden korábbinál nagyobb szükségük van az embereknek, és bízom benne, hogy ezúttal is sokan érkeznek majd a városba azért, hogy kikapcsolódjanak, s hogy jól érezzék magukat – tette hozzá a polgármester.

Nincs lámpaláza

Bárány László, a főszponzor, a Master Good Cégcsoport  alapítója a sajtótájékoztatón azt mondta, mivel most debütálnak ebben a szerepben, lámpalázasnak kellene lennie, mégsem az.
– Azért nem izgulok, mert tudom, hogy a Móricz Zsigmond Színház nagyon jól megszervezte a fesztivált, ami kiváló programokat nyújt majd az itt élőknek és az ide érkezőknek. A covidmentesség, a jó idő és az emberek igénye, éhsége a vidámságra – ez a három tényező már önmagában is garancia a sikerre – mondta.

Ingyenes előadás a téren

Mielőtt rátért a programok ismertetésére, Kirják Róbert, a színház igazgatója arról is beszélt, hogy az eredetileg tervezettnél több forrásból gazdálkodhattak, ezért még júliusban is módosítottak a programon, így az még színesebb, változatosabb lett.
– Kiegészült az állami támogatás, olyan cégek is hozzájárultak a VIDOR megszervezéséhez, amelyek korábban ezt nem tették, és visszatértek régi nagy támogatók is, ennek köszönhetően pedig bővültek a lehetőségeink. A Kossuth téren a legnépszerűbb hazai együttesek lépnek fel, a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is lesz ingyenes színházi előadás: az érdeklődők A padlást láthatják. Természetesen a világzene neves képviselőit is hallhatjuk Nyíregyházán, mint ahogy Dolhai Attilát, Falusi Mariannt és Horgas Esztert, sőt, a színház művészei is színpadra lépnek – mondta az igazgató, hozzátéve, hogy a kisszínpadot a VIDOR Kertben állítják fel,  de a mutatványosok, artisták és a gasztroudvar marad a Kossuth téren, ahol egy hatalmas LED-falon is látható lesz a nagyszínpadi koncert.

Jól bevált helyszínek

– Ezúttal is helyet ad majd programoknak a Timpex Aréna, a Rózsakert Szabadtéri Színpad,  a Bencs-villa és a Szindbád Rendezvénytér – utóbbi helyszínen a Móricz Zsigmond Színház történetét bemutató kiállítás nyílik. – A színházi versenyprogram előadásai nagyon népszerűek, már csak néhányra lehet jegyet venni – mondta az igazgató, és hozzátette: egy évvel ezelőtt a szervezést nagyban megnehezítették az aktuális járványügyi szabályozások.
– Ellenőrizni kellett a védettségi igazolványokat, a téren kordont állítottunk fel, és azt is számolni kellett, hogy mennyien mehetnek be, ez pedig rengeteg pluszmunkát adott nekünk – szerencsére a fesztiválozók most korlátozások nélkül tudnak majd szórakozni. A jó időt már megrendeltük, így csak a fesztiválozókon múlik, hogy jól érezzék magukat – mondta.

Színháztörténeti kiállítás

– Januárban kezdtük el megszervezni azt a kiállítást, ami a nyíregyházi színjátszás történetét mutatja be 1981-ig, az önálló társulat megalakulásáig és ami a VIDOR alatt látható a Szindbádban – mondta el a sajtótájékoztatón a teátrum művésze, Pregitzer Fruzsina, a tárlat ötletadója. A dokumentumok, fotók, szereposztások mellett anekdotákat, igaz történeteket kaphatnak a látogatók Jászai Maritól, Fedák Sáritól, Gobbi Hildától és Simor Ottótól. Látható lesz egy kisfilm, és vezetett sétára is van lehetőség – ez utóbbiban Jenei Judit és Tar Dániel segíti az érdeklődőket.

SZA      

   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában