Nyíregyháza

2022.08.30. 19:42

Kitüntették a nyíregyházi kórház dolgozóját

Bálint Péter-emlékéremmel tüntették ki Takácsné Horváth Ágnest - olvasható a kórház közösségi oldalán.

Forrás: SZSZBMK

 A Magyar Orvosi Laboratóriumi Szakdolgozók Egyesületének XVII. Nagygyűlésén Bálint Péter-emlékéremmel tüntették ki Takácsné Horváth Ágnest, a Jósa András Oktatókórház Diagnosztika Szakmacsoportjának, illetve Központi Laboratóriumának vezető asszisztensét.

Takácsné Horváth Ágnes 1979 júliusában kezdte meg munkáját Nyíregyházán. Pályakezdőként nagy szorgalom és kitartás jellemezte, mind a szakmai gyakorlat megszerzésében, mind az elmélet elsajátítása terén. Az eleinte összevontan működő Izotóp és Központi Laboratórium számos részlegén dolgozott, hosszabb időt töltött a gyakorlati és elméleti tudásigényes izotóp, majd az immunológiai szakterületeken. 

A gyakorlati munka során 1982-ben laborasszisztensi, 1983-ban izotóp laborasszisztensi, 1993-ban radiofarmakológiai szakasszisztensi képesítést szerezett, majd 2000-ben a DOTE orvosdiagnosztikai laboratóriumi analitikus szakára nyert felvételt, ahol 2004-ben jeles eredménnyel diplomázott. 

Kiváló csapatépítő képessége, szervezői, vezetői adottságai és problémamegoldási képessége hamar nyilvánvalóvá vált. 2000 júliusától a nyíregyházi Központi Laboratórium - mely az ország egyik legszélesebb profilú és vizsgálatszámú laboratóriuma - vezető analitikusi feladatait látja el. 

Emellett 2011 óta a nyíregyházi kórház valamennyi diagnosztikai szakmáját összefogó Szakdolgozói Diagnosztikai Szakmacsoport vezetője is, az ápolási igazgatásban, a diagnosztikai terület középvezetői feladatai mellett, gyakran az ápolási igazgatók helyettesítésében is részt vesz.
Vezetői pályája során nem szűkölködött úttörő helyzetekben történő szervezési feladatoktól és kritikus döntés előkészítésektől. 

Kiemelkedően nehéz feladata volt 2008-ban a nyíregyházi laboratórium privát működtetésből kórházi üzemeltetésbe való visszaállásához kapcsolódó rendszerszervezési operatív feladatok irányítása, amikor a laboratórium teljes informatikai, műszeres, módszertani váltásának feladatait végző, privát és állami munkáltató közt mozgó kollektíva irányítását oldotta meg kiemelkedő sikerrel. 

Unikális feladata volt 2018-19-ben a laboratóriumi csőposta beüzemelés sokszakmás koordinálása is. Legutóbb pedig a COVID-járványidőszak heroikus feladatainak megoldásában volt vezetői szerepe nélkülözhetetlen, amikor a nyíregyházi laboratóriumban, a speciális diagnosztikai extra feladatokon túl, 24/7 üzemmódban működő, laboratóriumi szakemberből álló Megyei SARS-CoV2 Vakcinatároló és Elosztó Központot alakítottak ki, amit két éven át üzemeltettek. 

Forrás: SZSZBMK

Hiteles vezetői és kimagasló koordináló szerepe nélkülözhetetlen volt a feladatok órákon belüli megoldásához szükséges csapatszervezésben, és a rutinfolyamatok kialakításában, amivel jelentősen hozzájárult az egész megye járványbiztonságosságának kialakításához és fenntartásához. 

Nagy igényességgel és lelkiismeretesen látta el vezető analitikusi feladatai mellett a Laboratórium minőségügyi felelősének helyettesi feladatait is. A MOLSZE és az MESZK vezetőségének tagja, így nem csupán rendszeres résztvevője a két társaság továbbképzéseinek és rendezvényeinek, hanem stratégiájuk kialakításában, megvalósításában is aktívan dolgozik. 

Szakmaszeretete kimagasló. Vezetőivel, diplomás és asszisztens kollégáival való kapcsolata igen eredményes, ahogyan a társosztályok munkatársaival való együttműködése is. Munkatársai tisztelik és elismerik munkáját, emberi hozzáállását, problémakezelő képességét, amely kritikus helyzetekben is megoldáshoz vezet. 

Munkájának szakmai és erkölcsi elismeréseként eddig kétszer, 2006-ban, majd 2020-ban részesült intézményünk Semmelweis-napi kitüntetésében.

Forrás: SZSZBMK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában