Kelet-retró

2022.08.13. 08:00

Túszejtés Tiszadobon

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország 30 éve ezen a napon.

Illusztráció: Shutterstock

1992. augusztus 13., csütörtök

Túszejtés Tiszadobon

Egy kisgyerek kiszabadításában a rendőrség különleges szolgálata működött közre. Augusztus 11-én 14 óra körül B. O. a tiszadobi körzeti megbízottnak bejelentette, hogy élettársa, az 50 éves L. I. a hétvégi házba csalta őt, ahová az asszony az egyéves kislányukat is magával vitte. 

Az üdülőtelken a férfi előzetes szóváltás után a nőt megrugdosta, továbbá a segítségére siető nyugdíjas asszonyt is bántalmazta. Ezután a gyerekkel a házba zárkózott. A két nő könnyű sérülést szenvedett. A helyszínre érkező rendőr L. I.-vel az ajtón keresztül beszélt. Az illető kijelentette: a gyereket senkinek semmilyen körülmények között nem adja oda. 

A rendőrség tudomására jutott, hogy L. I. ideggyenge, s baltával korábban súlyos testi sértést okozott. Időközben több rendőr, köztük kommandósok vonultak Tiszadobra. L. I. ekkor az udvaron volt, a gyereket a karján tartotta. A különleges szolgálat parancsnokával való beszélgetésre hajlandóságot mutatott, de amint az megközelítette, L. I. egyre agresszívebb lett, illetve a kislánnyal a lakásba akart menekülni, de abban megakadályozták. A gyereket kivették a karjából, a férfit pedig megbilincselték. 

A házkutatás során egy, a töltényűr felőli részen megnagyobbított Slavia típusú légpuskát, hat kispuskalőszert, valamint különböző lőszerhüvelyeket találtak. A rendőrség L. I. ellen eljárást indított. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában