Nyírbátor

2022.09.23. 15:03

A harminc évet ünnepelték

Megalakulásának 30. évfordulóját a Nyírbátori Lions Club.

LTL

Petróczki Ferencné és Koncsik István | Fotó: Lions

A Lions Clubs International nemzetközi szinten működő jószolgálati szervezetet Melvin Jones alapította 1917-ben az Egyesült Államokban. Melvin Jones egy sikeres tőzsdei ügynök, valamint a Chicagói Üzleti Kör titkára volt. Azt vallotta: sokkal sikeresebb lehetsz a saját üzleti vállalkozásodban, ha elkezded mások önzetlen segítését, és ezt a segítő karitatív támogatást egy szervezeten belül valósítod meg. Dallasban elfogadták, hogy az oroszlán legyen a klub jelképe, valamint azokat az alapelveket, amelyek a mai napig érvényesek. Közös a jelszavuk mindenhol a világon: We Serve, vagyis Szolgálunk.

Megalakulása óta a világ több mint 200 országában van jelen, a 46 ezer klubban közel 1,35 millió tagot számlálnak. A 46 ezer klub egyik a nyírbátori, amit 3 évtizede alapítottak. A napokban egy nagyszabású rendezvény keretein belül ünnepelte a jubileumot a Nyírbátori Lions Club. A program előtt ünnepi klubülést rendeztek, melyen részt vett Koncsik István kormányzó is.

A Csekő Kávéház és Étteremben a klub egykori és jelenlegi tagjai közös ebéddel kezdték a nosztalgiázást. A jelenlévők meghallgathatták Máté Antal polgármester köszöntőjét. Vígh Béláné, a Nyírbátori LC jelenlegi elnöke is üdvözölte a megjelenteket.

Az este jótékonysági programmal folytatódott a Nyírbátori Kulturális Központban, ahol Buzogány Béla Színháza előadásának tapsolhattak. A befolyt összeget a fogyatékkal élők otthoni ápolásának támogatására fordítja a klub.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában