Nyírbogát

2022.09.24. 15:30

A legfiatalabb városunk első születésnapját ünnepelték

A felemelő ünnepségen megyei és városi kitüntetéseket is átadtak. 

KM

Szép pillanatokban bővelkedett az a városnapi ünnepség, amelyet Nyírbogáton tartottak a közelmúltban a városi rang elnyerésének első évfordulóján. 
Mint arról lapunk részletesen is beszámolt, előbb egy kerékpárutat avattak, majd zenével, tánccal, színházzal tették emlékezetessé az első születésnapot a zsúfolásig megtelt Bogát Vezér Tornacsarnokban. 

Soha véget nem érő munka 

Az eseményt személyes jelenlétével tisztelte meg Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, aki az összefogást, a tenni akarást, a közös célért küzdeni tudást emelte ki. Mint fogalmazott: aki magyarként nem a közösséget, nem a nemzetet szolgálja, kiírja magát ebből a nemzetből. 

Úsz Illés, Nyéki Zsolt, Kabai Károlyné, Szabó Dénes
Fotós: Bakos Zsolt


Román István megyei főispán arról fejtette ki gondolatait, hogy Nyírbogát várossá válása fontos üzenetet hordoz: megéri mindennap dolgozni egy településért, egy közösségért, és hogy egy város fejlesztése soha véget nem érő munka. 
Az előttünk álló idők pedig különösen szükségessé teszik az összefogást, minden közösség életében kihívást hoz az energiaválság és a szomszédunkban kitört háború összes, hétköznapi életünk minden szegletére ható következménye. 

Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, Jaczkó Sándor, Nagy Sándor, Petróczki Ferenc
Fotós: Bakos Zsolt


A fejlesztések, a beruházások alapot teremtenek a városiasodáshoz, de az alapkövek ereje az itt élők lelkületében rejlik. Erről már dr. Simonné dr. Rizsák Ildikó polgármester beszélt, hangsúlyozva, hogy Nyírbogát várossá válása közös siker. A városért immár hosszú évek óta a térség országgyűlési képviselőjeként dolgozó dr. Simon Miklós is az elkötelezett lokálpatriotizmus mellett tett hitet, majd a kitüntetések átadásához nyújtott segítséget. 

KM 
 

Borítókép: Dr. Simonné dr. Rizsák Ildikó, Soltész Miklós és dr. Simon Miklós | Fotó: Bakos Zsolt

 

A díjazottak

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés Bronz Emlékérme: Petrócz­ki Ferenc, Nagy Sándor, Jaczkó Sándor. 
Pro Urbe díj: Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, Papp Zsolt György, a vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár. 
Nyírbogát Városért Emlékérem díj: néhai Kabai Károly (az özvegye vette át a kitüntetést), Nyéki Zsolt, a Kelet-Magyarország megyei napilap főszerkesztője, Szabó Dénes, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zenepedagógus, kórusvezető, Úsz Illés, a fejlesztéspolitikai kommunikáció összehangolásáért felelős miniszteri biztos, a Kölcsey Televízió ügyvezető igazgatója. 
 

 

Címkék#Nyírbogát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában