Nyíregyháza

2022.09.10. 12:07

Állatparki barangolás a rekreáció jegyében

Rendkívül megterhelő a szociális és egészségügyi dolgozók munkája, de most kedvezményesen látogathattak el az állatparkba.

Fotó: Gazdag Mihaly

 Különleges családi napot rendezett az Élet Forrása Egyesület és a Nyíregyházi Állatpark szombaton. A programmal a szociális és egészségügyben dolgozók, valamint családtagjaik hétvégéjét színesítették. A rendezvényt olyan érdeklődés övezte, hogy még a borongós esős időjárás is meghátrált közvetlenül a megnyitó előtt.


Kiss Hedvig, az Élet Forrása Egyesület elnöke a helyszínen elmondta, mintegy 5000 embert élt az állatparki látogatás lehetőségével.

– Az idén is nagy sikerű programot először 2020 júniusában szerveztünk meg, és az érdeklődés miatt nem is volt kérdés, hogy lesz-e folytatás. Az előzetes regisztrációk alapján az idén mintegy 4000 embert vártunk Európa legjobb állatparkjába – tudtuk meg Kiss Hedvigtől. – Én is ebből a szférából érkeztem, így pontosan tudom, milyen áldozatokkal, nehézségekkel jár az itt lévők hivatása. Mindenkinek vannak gondjai, de a mindennapokban nagyon fontosak a boldog pillanatok, s ebben akár segíteni az egyesületünk. Ez az 5000 csodálatos ember ma átélheti, mekkora csoda a Nyíregyházi Állatpark – tette hozzá az egyesület elnöke.

Szükség van kikapcsolódásra

Az elvárásokat azonban sikerült felülmúlni, hiszen egy nagyobb település lakosságszámának megfelelő látogató érkezett Sóstóra. Az esemény megnyitóján jelen volt dr. Vinnai Győző és Kovács Sándor országgyűlési képviselők, Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke, Jászai Menyhért, a megyeszékhely alpolgármestere és Fülöp Attila, gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár.

Dr. Vinnai Győző – aki maga is az egyesület tagja – köszöntőjében elmondta, a szociális és egészségügyi szférában dolgozók munkája lelkileg sokszor sokszor megterhelő, ráadásul gyakran nehéz fizikai munkát végeznek.

 

– Szükségük van a kikapcsolódásra, hogy kitörhessenek a hétköznapok mókuskerekéből, és erre kiváló helyszín a Nyíregyházi Állatpark. Több mint 5 ezer állat, kontinenseket részletesen bemutató helyszínek várják az érdeklődőket. A legfontosabb cél az, hogy a rekreáció, kikapcsolódás jegyében a dolgozók együtt legyenek a családjaikkal, és maradandó élményeket szerezzenek szeretteik körében – hangsúlyozta dr. Vinnai Győző.

Több erőre van szükség

Fülöp Attila beszédében arról számolt be, mindenki tudja, mekkora bizonytalanság van most a világban.

– Ilyenkor még nagyobb erőre, kitartásra van szükség. Nem szabad megfeledkeznünk a szociális és egészségügyi ágazat dolgozóiról, akik az elmúlt évek óriási nehézségei alatt minden képzeletet felülmúlóan teljesítettek. A szakma csak akkor lehet sikeres, ha egy közösség ügyet képviseli, és úgy vélem, az itt lévőkre maradéktalanul igaz ez az állítás – tudatta az államtitkár, hozzátéve: a kormányzat a jövőben is mindent megtesz az ágazat dolgozóiért.

Nagyszerű lehetőség

Családjával érkezett az állatparkba Takács Rebeka is. A fiatal ápoló férjével és kétéves kisfiával vetette magát a megyeszékhely „dzsungelébe”.

– Régen jártam már itt, így, családostul pedig még nem is volt alkalmunk felfedezni az itteni csodákat. Szinte rá sem ismerni az állatparkra, annyit változott az utolsó látogatásom óta eltelt néhány évben. Nagyon örültünk a lehetőségnek, hogy kedvezményesen juthatunk belépőjegyhez. Ránk is fért már a kikapcsolódás, hiszen a munka és a gyermekneveléssel járó rengeteg feladat engem és a férjemet is megvisel. A kisfiam, Marci az elefántot és a zsiráfot szeretné a leginkább látni, de reméljük, hogy a többi különleges állat is leköti majd a figyelmét – mesélte a fiatal édesanya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában