Imádkoznak érte

2022.09.30. 14:28

Friss hír futott be: így alakul a gyürei kislány állapota!

– A gyürei római katolikus hívek jól tudják, hogy milyen közel állnak a szívemhez. Egyik legkedvesebb egyházközségem Gyüre! Most történt valami, ami megrengette az élet folyását minden jó érzésű emberben... – írta közösségi oldalán Németh János atya.

Forrás: illusztráció / 123rf.com

A római katolikus pap személyesen ismeri a családot, s imát indított a kislány gyógyulásáért. Rövid videójában arról beszél, minden szülő felelős azért, hogyan neveli gyermekét.

Az online térben is jelen van

 

Bizakodásra ad okot, hogy jobban van a kislány, a hír pénteken jutott el szerkesztőségünkhöz.

Az ügy nagy port kavart, s ismét ráirányította a figyelmet az iskolai zaklatás témájára. Ebben az ügyben egyelőre még tart a vizsgálat,  a hasonló esetek kapcsán a pszichológusok alátámasztják, bárki válhat zaklatás céltáblájává.

 – A zaklatás kortárscsoportokban vagy közösségekben megjelenő tudatos cselekmény, a zaklató fájdalmat akar vele okozni, fellelhető benne a bántó szándék is. Megfigyelhető, hogy az áldozatnak nincs módjában megvédenie magát. Az időtényező is számít, hiszen ha hosszabb ideig fennáll valamilyen verbális vagy fizikai bántalmazás: zaklatásnak nevezzük – mondta el lapunknak a témában Oláh Gabriella szakpszichológus.

Hozzátette,  bármilyen iskolatípusban – már az általános iskola alsó tagozatán is–, megfigyelhető a jelenség, amelynek különböző formái  a digitális térben is fellelhetőek és súlyos lenyomatokat hagynak maguk után.

A szakpszichológus hangsúlyozza, nagyon fontos, hogy a szülők kérdezzék meg gyerekeiket arról, hogyan érzik magukat az iskolában,  mert enélkül a nem derül ki időben a probléma, a szülők beszélgessenek gyerekeikkel! A szakemberrel online oldalunkon induló podcast rovatunkban beszélgetünk a jövő héten. 
KM

Címkék#gyüre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában