Fehérgyarmat

2022.09.13. 13:03

Honvédségi elismerést vett át a gyarmati iskola igazgatója

Elismerésben részesítette a Magyar Honvédség azokat a civileket, akik az MH Észak-Keleti Ideigenes Alkalmi Kötelék feladataiban részt vállaltak. A díjátadó ünnepséget augusztus 25-én rendezték meg Budapesten a Stefánia Palotában.

A rendezvényen a honvédelem ügye, a Magyar Honvédség társadalmi elfogadottságának növelése, valamint az MH Észak-Keleti Ideiglenes Alkalmi Kötelék feladatainak végrehajtása érdekében végzett önzetlen tevékenysége elismeréseként a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát vehette át Szarkáné Balogh Katalin, a fehérgyarmati Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője is.
A kitüntetéseket Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka adta át a meghívottaknak.
„A haza nem oszt ajándékokat, a haza áldozatokat követel” – idézte Jókai Mórt Szalay-Bobrovniczky Kristóf, majd hangsúlyozta: noha régóta érezhető volt a feszültség keleti szomszédunknál, a háború kitörése mégis mindenkit váratlanul ért.

- Ebben a rendkívüli helyzetben intézményünk példásan helyt állt több hónapon keresztül, vendégül látta a magyar honvédség katonáit, szimbiózisban élt a „haza fiaival”. Az elismerést ugyan egyetlen személy vette át, de intézményünk valamennyi dolgozóját, tanulóját, és a szülőket is megilleti, hiszen mindenki hozzájárult a nem mindennapi együttműködéshez. A Magyar Honvédség méltóképpen köszönte meg a térségben tevékenykedők áldozatos munkáját, az igen megható, megtisztelő rendezvényen – mondta el köszönő beszédében Szarkáné Balogh Katalin igazgatónő, aki a díszebéden, illetve az intézmény dolgozói előtt is megköszönte és elismerte mindenki munkáját, hangsúlyozva, hogy „mi így segítjük a békét!”
 

Fecske László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában