Nagykálló

2022.09.09. 14:30

Ragyogó újítás a Napsugár Bölcsőde

A nagykállói gyerekek új, modern bölcsődébe térhettek vissza a nyári szünet után.

Fotó: Pusztai Sándor

Néhány napja végre birtokba vehették a nagykállói gyerekek az új, modern, energiatakarékos és nem utolsósorban tágas Napsugár Bölcsődét. Az intézmény pénteki átadó ünnepségén Horváth Tibor polgármester felidézte: bár az előző városvezetés adta be a pályázatot, a kivitelezést már teljes egészében a jelenlegi testület vitte végig a tervezéstől a szalagvágásig. A beruházásra 355 millió forintot nyert az önkormányzat.

 

Új épületbe költözhettek

 

– Büszkék vagyunk az új, négy csoportos, összesen 570 négyzetméter alapterületű intézményre, amibe jelenleg 36 gyermek jár. A térségben több bölcsődét is kialakítottak az elmúlt időszakban, örülünk, hogy a nagykállói is köztük van – tette hozzá a településvezető.

Horváth Tibor azt is elárulta, hogy a református egyházközség égisze alatt egy másik bölcsi is épül a városban, ennek a munkálatai még tartanak.

Dr. Simon Miklós ország­gyűlési képviselő a polgármester szavait megerősítve rámutatott: a nagykállói beruházás része annak a folyamatnak, mely során megújul a térség bölcsődei rendszere.

– Tizenhat ilyen intézmény épült vagy épül jelenleg is a választókerületben összesen négymilliárd forint értékben. Az ellátás, ami eddig csak a nagyobb települések sajátja volt, eljut a községekbe, falvakba is. Emellett nyolc óvoda és tizenhat iskola újult meg. Mindent összevetve az oktatási-nevelési intézmények kialakítására és fejlesztésére 2018-tól több, mint 12 milliárd forint érkezett a térségbe. Az elmúlt évtizedekben erre nem volt példa – hangsúlyozta dr. Simon Miklós.

 

Hosszú távú befektetés

 

– Egy gyermek életében nagyon sokat számít, hogy milyen körülmények között tölti a bölcsődés, óvodás éveit, hiszen ez az egyik legmeghatározóbb időszak a fejlődésében. A mi felelősségünk, hogy ezeket a körülményeket biztosítsuk politikusként – és közéleti emberként egyaránt. Nagyon fontos tehát, hogy a sok-sok befektetett forint jó helyre kerüljön, és valóban ott kamatozzon, ahol leginkább szükséges, a kiművelt emberfőkben, mert aki a nevelésbe, az oktatásba fektet, az a jövőbe fektet – hangsúlyozta Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke.

– Bölcsődénkben a gyerekek a leggondosabb odafigyelés mellett töltik el a napjaikat. A csoportszobák berendezése, a korszerű játékok mind-mind azt szolgálják, hogy a kicsik jól érezzék magukat. Itt saját korosztályukkal lehetne, erősödnek társas kapcsolataik, megélhetik a közös játék örömét. Munkatársaimmal közösen a biztonságos, szeretetteljes légkör kialakítására törekszünk – engedett bepillantást a mindennapjaikba Krausz Gabriella. Az intézményvezető kiemelte: a bölcsőde fontos szerepet tölt be a családok életében is, hiszen a szülőknek lehetőségük nyílik visszatérni a munka világába.

– Célunk, hogy amikor a nap végén fáradtan megérkezik a dolgozó édesanya, édesapa, boldog mosollyal repüljön karjaiba a gyermeke, aki azonnal feledtetni tudja vele a napi problémákat, gondokat – tette hozzá meghatottan az intézményvezető. 
KM

Címkék#nagykálló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában