Nyíregyháza

2022.09.15. 11:40

Sikeres volt az idei Állásbörze

Közel negyven cég mutatta be magát a Nyíregyházi Egyetem Bessenyei-aulájában tartott rendezvényen.

A Pancsoló kislány című, 1959 óta hódító slágerben Kovács Eszti ezt énekli: „Jaj úgy élvezem én a strandot”. Nos, ha egy betű a jótékony homályba vész, akkor a szerdai Állásbörze kiállítói, érdeklődői eldúdolhatták: „Jaj úgy élvezem én a standot”. Lapunk a Nyíregyházi Egyetemmel közösen szervezte az idei rendezvényt, és mint kiderült, az oktatási intézmény kiváló házigazdának bizonyult. Közel negyven cég praktikusan berendezett standjával teljesen megtöltötte a Bessenyei-aulát, tehát a helyszínválasztás telitalálat volt. 

 

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere a beszédében kiemelte a Kelet-Magyarország napilap fontos szerepvállalását, hiszen minden olyan programot üdvözöl, ami segít a fiatalok eligazodásában, pályaválasztásában.

A Meló-Diák Magyarország legrégebben működő, piacvezető iskolaszövetkezete. Kézenfekvőnek tartották, hogy ott legyenek az Állásbörzén. – A diákmunkák széles skáláját kínáljuk. Mi már a jövő nyári álláslehetőségekről is szóltunk az érdeklődőknek – voltak szép számmal. Jól döntöttünk, amikor beálltunk a kiállítók hosszú sorába – mondta Oláh József projektmenedzser. 

 

Nemcsak vállalatok, vállalkozások rendeztek be standot, oktatási intézmények is kitelepültek. – Láttunk fantáziát az állásbörzében. Aki hozzánk jön, választhat a gimnáziumi, a technikusi, a szakképzési és a szakgimnáziumi képzésben, és a felnőttképzésben is van bőven választékunk. Már a 2023/2024-es tanévet szerettük volna megalapozni a jelenlétünkkel – jegyezte meg Barcsay István, a Kisvárdai SZC Csengeri Ady Endre Technikum és Kollégium igazgatója. KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában