Nyíregyháza

2022.09.29. 15:16

Vándorgyűlésen a jogászok

Sóstógyógyfürdőn rendezi meg negyvennegyedik tanácskozását az egylet.

Fotó: Pusztai Sándor

A házassági vagyonjog időszerű kérdései, küzdelem a pénzmosás ellen a jogalkotásban, az osztatlan közös tulajdon felszámolása, a közigazgatás perelhetősége. Ezek a témák is napirenden lesznek a Magyar Jogász Egylet (MJE) negyvennegyedik vándorgyűlésén, ami csütörtök délután kezdődött meg Sóstógyógyfürdőn a Hunguest Hotelben.

A háromnapos rendezvény nyitó plenáris ülésén köszöntőt mondott prof. dr. Trócsányi László, a MJE elnöke, dr. Kozmáné dr. Váradi Katalin, az MJE Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének elnöke, valamint dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

A köszöntők után meg is kezdődött az érdemi munka, a levezető elnöki tisztséget és a zárszó megtartását dr. Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke vállalta el. A résztvevők meghallgathatták Trócsányi Lászlót, aki a hazai és a nemzetközi jogalkotásról tartott előadást, majd dr. Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal elnöke a minőségi ítélkezésről mondta el gondolatait. Dr. Bogdán Tibor, a gazdasági regulációért felelős kormánybiztos a jogi versenyképesség aktuális kérdéseit ismertette.

A jogászok vándorgyűlése pénteken szekcióülésekkel folytatódik.

Portálunkon hamarosan további részleteket találhatnak az érdeklődők a tanácskozásról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában