Jótékonyság

2022.10.20. 14:00

Az idősotthonban élőket segíti az összegyűjtött pénz

Több mint 1,8 millió forint gyűlt össze az idősotthonban élők megsegítésére.

Fotó: Asztalos Szilard

– Fontos, hogy megbecsüljük a szociális munkásokat, és kihozzuk ezt az ágazatot az „árnyékból”. Elöregedő társadalmunkban évről évre nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk az idősek megfelelő ellátására. A Nyírségi Református Egyházmegye az ibrányi idősek otthona fenntartójaként kiváló példával jár elöl ebben a társadalmi szerepvállalásban: a vezetőség és a gondozók magas szakmai színvonalon, empatikusan és elhivatottan végzik a munkájukat, most pedig – az első és minden bizonnyal nem utolsó jótékonysági bál megszervezésével – újabb lépést tettek a jó irányba. Dicséretes, hogy a bentlakók ellátásának, elhelyezési feltételeinek és életminőségének javítása érdekében meghirdetett karitatív felhívásra egyházi és magánszemélyek, vállalkozások, civil szervezetek és a város önkormányzata is segítőkészen reagáltak – így fogalmazott dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő az lbrányi László Művelődési Központ és Könyvtár rendezvénytermében tartott eseményen.

Modernizálták és bővítették

Dr. Gaál Sándor esperes az egyik legismertebb bibliai alak, Mózes történetét idézte fel, akit hatalmas feladattal bízott meg az Úr: vezesse ki a zsidókat Egyiptomból az ígéret földjére. Az egyházi vezető rámutatott: biztosak lehetünk benne, hogy Isten velünk van, ha jó úton járunk, jó célokért küzdünk, és szükségünk van a segítségére. Elmondta azt is, hogy a Nyírségi Református Egyházmegye – a helyi önkormányzattal egyetértésben – néhány éve vette szárnyai alá a város idősotthonát, azóta nemcsak korszerűsítették, hanem bővítették is az intézményt.

Az otthon dolgozói látványos táncprodukciót adtak elő a színpadon, négy ellátott szavalatokkal készült. A fiatal generáció is képviseltette magát, mégpedig a 14 esztendős Gadányi Emma személyében, a Nyíregyházi Tornasport Egyesület tagja aerobik bemutatót tartott. Dr. Felföldi Zoltán intézményvezetőtől megtudtuk: a bál végén 1,8 millió forint támogatás és számtalan gratuláció igazolta vissza a karitatív rendezvény sikerét. 

PI

Címkék#Ibrány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában