Kerékpár

2022.10.05. 13:47

Ezer bringás tekert a VI. Tour de Gáton

Tizenöt szerencse fia új kerékpárral kerekezhetett haza a túra végén.

GB

A települések határában kialakított ellenőrzőpontokon „útleveleket” és pecséteket lehetett szerezni

Fotó: Erdélyi Ferenc

Töretlen a népszerűsége a mátészalkai Rotary Club által indított kerékpártúráknak. 
Először 2017-ben rendezték meg ezt a nagy sikerű szabadidős programot, amin az azóta eltelt hat esztendő sem tudott „kifogni”. Nyolc település fekszik a Szamos–Kraszna közi árvízszintcsökkentő tározógátja körül, és a rotarysok valamennyi önkormányzattal (Mátészalka, Kocsord, Györtelek, Tunyogmatolcs, Szamoskér, Szamosszeg, Nagydobos, Ópályi), valamint a töltéseket kezelő Fetiviziggel megtalálták a közös hangot egy remek kerékpártúra szervezéséhez. 
A tervezők és az építők ugyan más szerepet szántak a tározónak, ám hála istennek, az eredeti funkciója beteljesedésének még nem jött el az ideje. 
 

Gyűjtötték a pecsétet 


Újdonságként azt találták ki a túra szervezői, hogy a nyolc település határában ellenőrző- és ellátópontokat alakítanak ki, ahol „útleveleket” lehet szerezni egy ezerforintos támogatójegy megvásárlásával. Bármelyik állomásról, bármelyik irányba lehet indulni, csak a végén vissza kell térni a kiindulópontra. Aki körbemegy a túra útvonalán, és megszerzi mindegyik állomás pecsétjét, jogosult részt venni egy színvonalas záróünnepségen, ahol a támogatók által felajánlott jutalmakat kisorsolják. Az idén tizenöt szerencsés túrázó új kerékpárral kerekezhetett haza. 
– A hat év alatt közel tízezren mentek már körbe ezen a csodálatos természeti környezetben elterülő, mintegy harminc kilométer hosszú gáton, bizonyságául annak, hogy ez megyénk egyik legnépszerűbb szabadidős programja. 
 

Jövőre is lesz 


– A Rotary- és az Inner Wheel-­tagok szívesen áldozzák fel szabadidejüket a túra megszervezéséhez, ami, valljuk be, nem kis feladat. De látván azt a sok boldog embert, az ötévestől a hetvenévesig, az iskolás csoportokat tanáraik vezetésével, a vidám baráti társaságokat vagy a lelkes önkénteseket, önzetlen támogatókat, mindig feltöltődnek, és hirdetik: jövőre újra Tour de Gát! – nyugtázta az ötletgazda szervező, Erdélyi Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában