Tanyagondnokok

2022.10.05. 13:44

Falvak, tanyák lakosságát szolgálják

Kömörőn tanácskoztak a közelmúltban megyénk falu- és tanyagondnokai.

Szarvák Mónika is gratulált Kántor Jánosnak

Fotó: Csobolya Zsuzsanna

Rendszeresen szervez tagjainak találkozót a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Falu- és Tanyagondnok Egyesület vezetősége. A közelmúltban Kömörő önkormányzata Sira Edit polgármester asszony vezetésével adott helyet, illetve látta vendégül a falvak és tanyák lelkes és fáradhatatlan motorját jelentő személyeket. A szervezésben és fogadásban sokat segített Kömörő falugondnoka,  Nagy Zoltán és családja.

 A II. Falu- és tanyagondnoki találkozót megtisztelte jelenlétével Szarvák Mónika, a Belügyminisztérium Szociális és Gyermekjóléti Főosztályának referense,  Végh Béla, a Perfekt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Képzési Központ igazgatója, valamint elutaztak a szatmári kis faluba a Borsod megyei és a Duna-Tisza-közi falu- és tanyagondnoki szervezet vezetői is.

A rendezvény megnyitójaként a községben élő Baku Laura egyetemi hallgató adott elő gyönyörű népdalokat, majd Sira Edit polgármester köszöntötte a megjelenteket. Örömét fejezte ki, a településüket választotta a civil szervezet a találkozó helyszínéül, és hogy vendégül láthatják a résztvevőket, akik a lakóhelyükért oly sokat tevékenykednek.

Az elmúlt év munkájáról és az elvégzett tevékenységről Bereczki Lajos, az egyesület elnöke számolt be, valamint felvázolta az elkövetkezendő időszak feladatait is.

Szarvák Mónika referens szintén köszöntötte a résztvevőket. Mint elmondta, örömmel fogadta a meghívást, mert kötetlen formában könnyebb a felmerülő problémákról beszélni, az időszerű kérdéseket megvitatni. Tájékoztatást adott a jogszabályokról és a változásokról. Megköszönte a falu-és tanyagondnokoknak az eddigi munkát, s további jó egészséget kívánt a feladatok megoldásához, a mindennapokhoz.

Végh Béla a kreditpont megszerzéséhez szükséges továbbképzések megszervezéséről adott tájékoztatást. Utalt arra is, a megyében megszervezett képzés nagy segítséget jelent a falugondnokoknak, hiszen így már nem kell távoli helyre utazniuk.

Ezt követően Bereczki Lajos elismeréseket adott át:

Nyugdíjba vonulása alkalmából elismerést vehetett át: Kántor János (Vásárosnamény), Szabó Barnabás (Nagyszekeres), Daróczi Béla (Beregsurány).

Bereczki Lajos és Darócz Béla
 

Kimagasló munkájáért az egyesület által alapított „Emberekért” díjban részesült Németh János (Tiszakerecseny), Vavrek Gábor (Kisszekeres), Nagy József (Zsarolyán), Molnár László (Rozsály).

A rendezvény zárásaként Dani Attilának, Pusztadobos polgármesterének tárogató játékában gyönyörködhettek a vendégek, akiket ezután finom babgulyással és fánkkal leptek meg a házigazdák. Biztosan nem maradt éhes senki sem, mert Szászi László, Olcsvaapáti falugondnoka még nyárson sült malachússal is kedveskedett a kollégáinak. A vendéglátók a finom ebéd elfogyasztása után a találkozó zárásaként megtekintették a túristvándi vízimalmot – tájékoztatta szerkesztőségünket Bereczki Lajos, az egyesület elnöke.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában