Tiszabecs

2022.10.26. 09:18

Jégeső verte el éjszaka Tiszabecset és környékét - Fotókkal frissítve!

Több település is kapott az égi áldásból.

Fotó: Facebook/metfigyelo

Friss:

Árulkodó jelek a határban

A Tiszahátra zúduló kedd éjszakai jégeső árulkodó jeleit még 10-12 óra múlva is látni lehetett szerda délelőtt Tiszabecs és Milota térségében. A nem mindennapi látványosság, az éjszakai jégeső nyomait szerkesztőségünk fotóriportere is megörökítette.

 
 

Fotók: Dodó Ferenc

----------------------------------------------------------

Kedd éjjel jégeső szórta meg a tiszaháti településeket. Információink szerint 23.30 és 24 óra között intenzíven hullott a szőlőszem nagyságú jég a magasból, Tiszabecsen rövid időn belül összefüggő jégtakaró alakult ki, de jutott a megfagyott vízcseppekből Milotának, Uszkának és Magosligetnek is. Egy-két órával korábban mennydörgés jelezte, hogy készül valami a természetben. Mint a település lakói érdeklődésünkre elmondták, puskaropogáshoz hasonlított a jégkristályok földet érése, félelmetes volt ez az éjjeli órákban szokatlan természeti jelenség.  A köztudatban ugyanis úgy él, hogy csak nappal van jégeső, de a kedd éjjel történtek megcáfolták ezt a tételt. A szakemberek szerint is a felmelegedések miatt a jégeső inkább nappali jelenség, de ha olyanok a légköri viszonyok, akkor éjjel is kialakulhat.

KM

Komoly jégeső zúdult éjjel Tiszabecsre – a MetFigyelő nevű Facebook-oldalon képeket is közzétettek, íme: 

 
 
 

Milota is kapott a jégből: 

 

 

 
 

Fotók: Nyiri-Rozsályi Eszter

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában