Nyíregyháza

2022.10.11. 11:30

Kiváló produkcióra csettintett a zsűri (fotók)

Az új típusú minősítési rendszer bevezetése óta tizenegyedszer lett Kiválóan Minősült Együttes a Nyírség.

 A Martin György Néptáncszövetség Néptáncosok Bemutató Színpada című minősítőfesztiváljának hajdúnánási programját vasárnap tartották. Ismét Kiválóan Minősült Együttes lett a Nyírség Táncegyüttes: az új, „Néked adom a szívemet, ráadásnak életemet” című műsorukat Bohács Brigitta és Éder Róbert állították össze.


A Néptáncosok Országos Bemutató Színpada fesztiváljain minősülni kívánó együtteseknek olyan 30-45 perces, szerkesztett (non-stop) programot kell bemutatniuk, amelyben nem szerepelhet önálló zenekari vagy más betétszám. A minősítés feltétele, hogy a műsor legalább két tájegység és több tánctípus tánc-, zenei- és viselet-hagyományaiban jártassággal mutassa be az együttes sokoldalú tánctudását, előadói képességét, változatos, igényes színpadi megjelenését.
A színpadon látott műsor művészi összhatását öt tagú neves, szakmai zsűri értékelte az alábbi szempontok alapján: 1. műsorszerkesztés, dramaturgia, 2. folklorisztikai hitelesség, 3. koreográfiai megformálás, 4. színpadi megjelenés, 5. ének-zenei előadás, 6. előadói színvonal.
A Nyírség Táncegyüttes az új típusú minősítési rendszer 1996-os bevezetése óta immár 11. alkalommal nyerte el a Kiválóan Minősült Együttes címet.
A szakmai megmérettetésen jól minősült a nyíregyházi Szabolcs Néptáncegyüttes és a debreceni Forgórózsa Táncegyüttes. Kiváló minősítést ért el a Debreceni Hajdú Táncegyüttes, a hajdúnánási Aranyszalma Néptáncegyüttes és a nyíregyházi Nyírség Táncegyüttes.

KM

Borítókép: Majnik Zsolt
 

Címkék#néptánc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában