Kelet-retró

2022.10.19. 08:00

Konyakkal locsolt Beszterecen

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország 30 éve ezen a napon.

Illusztráció: Shutterstock

1992. október 19., hétfő

Csúcstechnológiával épül a kórház 

A legnagyobb hazai beruházásukból a szerződés szerint még egy esztendő van hátra: a KEMÉV a megyei kórház egyik szép épületére, a szülészetet, nőgyógyászatot és fül-orr-gégészetet elhelyező létesítmény kivitelezésére kapott megbízást. Mint azt Szabó István építésvezető elmondta: az ötszintes épületen még jövő év november 30-áig a KEMÉV szakemberei dolgoznak, azt követően az orvostechnikai berendezéseket szerelik be. 

Először alkalmaznak olyan csúcstechnológiát, amelyet a nyugat-európai országokban már évek óta sikerrel használnak. Az előregyártott zsalutáblákat a változó hosszúságú gerendák alátámasztásánál milliméteres pontossággal rögzíthetik. 

 

Konyakkal locsolt Beszterecen

A demecseri M. J. lopott kerékpárral áthajtott Beszterecre, betört az élelmiszerboltba, összepakolt egy csomó árut, egy kicsit iszogatott, aztán konyakot és pálinkát locsolt össze-vissza. A bírósági tárgyaláson azzal védekezett, hogy nehéz anyagi helyzete miatt kényszerült lopásra, betörésre, de az esztelen locsolásra nem tudott magyarázatot adni. 

A büntetett előéletű fiatalember Kéken lopott magának egy értékes kerékpárt, ezt később a KGST-piacon szinte bagóért eladta. A kerékpáron egy feszítővasat szállított, úgy érkezett az éjszaka leple alatt a besztercei bolt elé. A boltban talált reklámtáskákba pakolt mindent, ami a keze ügyébe akadt: cigarettát, élelmet, zsebszámológépet, ajakrúzst, baltát, sőt alsónadrágot is. Amikor úgy érezte, hogy már eleget ivott, még nem gondolt távozásra, pontosabban menekülésre. 

Előbb szétlocsolt hat üveg szeszes italt. Az erős italok miatt több mint négyezer forint értékű ruha eladhatatlanná vált. A Nyíregyházi Városi Bíróság M. J.-t mint különös visszaesőt egy év és tíz hónap börtönre ítélte. Fellebbezés után a megyei bíróság az ítéletet helyben hagyta, így az jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában