Nyíregyháza

2022.10.06. 16:49

Megújul a Szélsőbokori út

A Tiszavasvári úti körforgalomtól a Rókabokori útig teljesen megújul a Szélsőbokori út.

Helyszíni szemlét tartottak csütörtökön a Szélsőbokori úton, ahol több szakaszon is dolgoztak, és időarányosan jól haladnak. A beruházásra több mint 920 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzat.
– Júniusban adtuk át a munkaterületet a kivitelezőnek. Jelenleg szegélyt és csapadékcsatornát építenek. A tervek szerint jövőre készülhet el a beruházás, melynek eredményeként az út hét és fél méterre szélesedik – nyilatkozta Pató István, a nyíregyházi önkormányzat városfejlesztési és városüzemeltetési osztályának vezetője.
Mivel autóbuszok is közlekednek a Szélsőbokori úton, kényelmesebben elférnek, kerékpáros nyomvonalat is kialakítanak, emellett új járda is épül az út keleti részén.
Póka Imre önkormányzati képviselő elmondta, hogy eleinte ellenállásba ütközött sok lakos részéről a kezdeményezés, de az indulatok azóta lecsillapodtak:  
– A többség szeretné, hogy teljesen megújuljon a Szélsőbokori út. Nemcsak az út minősége lesz optimális, hanem például a gyalogosközlekedés feltételei is biztonságosabbá válnak.
Természetesen a felújítási munkálatok különböző korlátozásokkal járnak, ezért az ott élők és az arra járók türelmét kérik a kivitelezők.
 

KM
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában