Nyíregyháza

2022.10.03. 11:29

Újabb 18 helyen kell majd fizetni a parkolásért Nyíregyházán

Azokat is érinti az új rendelet, akiknek parkolóbérletük, sárorgarázsuk, zöld rendszámuk van, árut szállítanak vagy futárkodnak.

Illusztráció: szon-archív

Honlapján tette közzé a városüzemeltető cég a parkolásról szóló rendelet október 1-jétől életbe lépő módosításairól szóló közleményét.

1. Szigorodnak a lakás környéki bérlet vásárlásának feltételei.

- egy lakcímre maximum 2 db bérlet vásárolható
- 1 rendszámra csak 1 db bérlet vásárolható
- a lakcímkártyán és a forgalmiban azonos névnek (üzembentartó), lakcímnek kell szerepelnie
- ideiglenes lakcímre csak akkor adható, ha az állandó nem nyíregyházi
- céges autó esetén állandó meghatalmazással kell rendelkezni a cégtől a gépjármű használatára vonatkozóan (a rendelet mellékletében megtalálható a minta)

2. Szigorodott az árurakodási bérlet használatának lehetősége, és ezzel párhuzamosan bevezettékt a futárbérletet.

ÁRURAKODÁSI BÉRLET
- A rakodás, illetve várakozás időtartamára árurakodási bérletet és óratárcsát kell az első szélvédő mögött elhelyezni. Az óratárcsán az árurakodás, illetve várakozás kezdetének időpontját kell beállítani. A bérlettel és óratárcsával nem rendelkező, illetve a tárcsán nem valós időt beállító jármű igénybevétele jogosulatlan használatnak minősül és a 10.§. szerinti pótdíj kiszabását vonja maga után.
- Az árurakodási bérletet az üzemeltető ügyfélszolgálati irodájában lehet megvásárolni, a 2. sz. mellékletben szereplő áron.
- A megvásárláshoz és regisztrációhoz szükséges a jármű forgalmi engedélye és rakodás esetén annak az üzletnek/üzleteknek az igazolása, amelynek érdekében az árurakodás történik. Az árurakodási bérlet a kiemelt zónában kizárólag 17.00-9.00 között használható, max. 20 perc időtartamra.

FUTÁRBÉRLET
- A futárbérlet használatára jogosultak a futárszolgálatok, a Magyar Posta és az ételkiszállítással foglalkozó cégek.
- A futárbérlet vásárlásához be kell mutatni a kiszállítással foglalkozó cég működési engedélyét, valamint a megállapodást az igénylő és a cég között.
- A futárbérlettel valamennyi zóna igénybe vehető, díjfizetési időszakban max. 20 perc időtartamra. A várakozás időtartamára az üzemeltető által kiadott parkolóbérletet és egy óratárcsát kell az első szélvédő mögött elhelyezni. Az óratárcsán a várakozás kezdetének időpontját kell beállítani

3. Fizetőssé vált a zöld rendszámos autóknak is a parkolás.

4. Eltörölték a sátorgarázsok számára vonatkozó korlátozást, a bérleti díj azonban emelkedett: bruttó 5.000,-Ft/hó.

5. Emelkedtek a várakozási díjak és a bérletek árai, valamint a parkolóbérlés (a parkoló kizárólagos használatának) díja.

PARKOLÓJEGY

 

BÉRLETEK

 

PARKOLÓBÉRLÉS

 

6. Újabb területeket vonnak be a fizető zónába 2023. július 1-jétől

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában