Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.11.30. 15:15

130-cal csak egy szempillantás az út Nyíregyháza és Debrecen között

Mérföldkőhöz értek az autópálya-építők!

llusztráció: Shutterstock

A NIF Zrt. beruházásában megépül az M35 autópálya Debrecen–Nyíregyháza és a Nyíregyháza–Debrecen csomóponti ága Görbeházánál. A fejlesztés segíteni fogja a térség jobb elérhetőségét, mivel a Nyíregyháza irányából az M3 autópályán érkezők számára nyújt lehetőséget Debrecen irányába továbbhaladni, és Debrecen felől az M35 autópályán, Nyíregyháza irányába az M3 autópályán továbbhaladást fogja biztosítani. 

A kiviteli tervek szerint a Nyíregyháza–Debrecen és a Debrecen–Nyíregyháza irányú forgalom csomóponti összekötő ágainak kivitelezése keretében egy híd, illetve összesen mintegy egy kilométer hosszú út készül el. Ezen felül egy üzemi forduló épül meg, segítve az autópálya üzemeltetési feladatainak ellátását - olvasható a NIF korábbi közleményében.

Forrás: NIF

Az épülő mintegy 100 méter szerkezeti hosszúságú híd 6 támaszközében összesen 72 vasbeton hídgerendát emeltek be a múlt héten. A hídgerendák beemelését a forgalom részleges lezárása mellett egy 400 tonna teherbírású autódaru végezte. 

Az utolsó támaszközben lévő 12 hídgerendát tervezetten 2023 tavaszán emelik majd be, a hídfő magas töltésének megépülését, illetve a szerkezeti cölöpök elkészítését követően. A csomópont építési munkái várhatóan 2023 decemberében fejeződnek be - közölte közösségi oldalán a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában