Szatmárcseke

2022.11.03. 16:48

A turizmus ékköve is a csekei templom a hitélet mellett

Hamarosan befejeződik az a beruházási projekt, amelynek keretében a Tiszántúli Református Egyházkerület több egyházi épületet is felújít az idegenforgalom fejlesztése érdekében.

Forrás: egyházkerület

Az „Orando et laborando – Imádkozva és dolgozva” nevet kapott program részeként felújított épületek között van a szatmárcsekei református templom is. A szakemberek felújították belülről, és padfűtést is kialakítottak benne. A vendégeket tárlat is várja, amely bemutatja a reformáció egyházi, történelmi, kulturális, művészeti jelentőségét, örökségét. A Szatmárcsekére látogatók a református templomhoz közel találják Kölcsey Ferenc sírját, körülötte pedig megcsodálhatják a  csónak alakú fejfákat.

Az Európai Unió támogatásában megvalósult fejlesztés célja az volt, hogy a felbecsül-hetetlen nemzeti, történelmi, egyházművészeti, valamint muzeális értéket képviselő kulturális örökség szélesebb körben váljon ismertté, és látványosabb, interaktívabb formában jelenhessen meg az érdeklődők számára a mai kor kihívásainak megfelelően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában