Nyíregyháza

2022.11.11. 12:07

A város fenyőfája megérkezett a belvárosba

Mint minden évben a NyírVV Nonprofit Kft. idén is közzétette a „Keressük a város Karácsonyfáját!" felhívást, amelyre Nyíregyházáról csaknem 40 városlakó 50 fát ajánlott fel, ezek közül választotta ki a társaság a legszebbet.

Fotó: Sipeki Péter

Pénteken délelőtt 10 órakor nagy volt s sürgés-forgás az Érkertben, a rendőrség jelenlétében, a katasztrófavédelmi igazgatóság, valamint a NyírVV és a daruzó szakemberek a Toldi u. 99. szám alatt hozzáláttak a hatalmas fenyő kivágásához, hogy majd azt követően különleges biztonsági intézkedések és a legnagyobb körültekintés mellett a Kossuth térre szállítsák és a helyére emeljék.

A 13 méter magas és többszáz kilogrammos fának fix helye van a belváros szívében, itt már várják a szakemberek, hogy a megérkezést követően megfelelően rögzíthessék azt. Nagyon fontos, hogy a szállítás során a fenyőfa a legkisebb sérülést szenvedje el, ami komoly kihívás a szakembereknek – ezt Kovalecz Róbert ágazatvezető mondta a helyszínen.

Nem sokkal 12 után pedig begördült a kamion a fenyővel a belvárosba, ahol kíváncsi tekintetetek figyelték, ahogy a magasba emelik, majd a helyére teszik a fát, ami a díszítést követően a megyeszékhely karácsonyfája lesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában