Mátészalka

2022.11.28. 19:29

Egy percre sem hagyja egyedül Torgyán József

Az idén öt éve, hogy a mátészalkai politikus örök álomba merült, ám...

Fotó: MW-archív

Cseh Máriának öt esztendővel ezelőtt kellett végső búcsút vennie szeretett férjétől. Bár nem könnyű számára ez a helyzet, mégis van valami, ami némileg könnyebbé teszi az özvegyi létet és a magányt - írja a Bors.

Idén öt éve annak, hogy Torgyán József örök álomba merült, ám az emberek mégsem felejtik. Szeretett felesége azóta egyedül él, ami a legtöbb embert félelemmel töltené el. Amikor két ember évtizedeket tölt együtt és egyiküket elragadja a halál, akkor nehéz elfogadni a tényt, hogy az itt maradottnak a társa nélkül kell tovább folytatnia az életét. Vannak, akiknek az idő segít begyógyítani a sebeket, másokat felemészt a magány. Ahogy Mária mondja, ő azok közé tartozik, akiket nem fojtogat az egyedüllét gondolata.

–  Egyrészt az a szerencse, hogy szeretem a magányt és elfoglalom magam, másrészt pedig hozzászoktam, mert amíg a Pécsi Nemzeti Színház tagja voltam, egyedül, albérletben laktam. Nem könnyű ez az élethelyzet, de az az igazság, hogy mindent meg lehet szokni – mondta a néhai Torgyán József felesége.

A közös emlékek átsegítik a nehezebb pillanatokon, ilyen az a fenyőfa is, amit az utolsó közös karácsonyukon együtt öltöztettek ünnepi díszbe.

– Most is itt áll velem szemben a karácsonyfa. Nagyon fontos nekem, mert együtt díszítettük fel, ezért szeretném megtartani életem végéig! – tette hozzá Mária, aki kincsként őrzi a fát.

Bár az egykori agrárminiszter özvegye egymaga él a családi házban, máig úgy érzi, hogy nincsen teljesen egyedül és szeretett férje nem hagyta magára.

– Úgy élem az életemet, hogy mindig azt érzem, itt van velem. Mellettem van és egy percre sem hagy egyedül engem  – árulta el Mária, akinek így sokkal könnyebb elfogadnia, hogy fizikai valójában nem lehet vele imádott férje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában