Nyíregyháza

2022.11.28. 08:08

Hétfői mozi- és színházműsor Nyíregyházán

Móricz Zsigmond Színház

10 óra: Kukucs!, Kis Mukk bérlet, Művész Stúdió, készült Pregitzer Fruzsina és Olajos Gábor forgatókönyve alapján magyar alkotók műveinek felhasználásával, rendezte: Pregitzer Fruzsina
Kukucs? Mi is ez? Kukucs! – kiáltok fel, ha megpillantok valamit, és azt érzem, kiáltanom kell. Kukucs – mondom, ha azt szeretném: nézzen ide ez a gyermek, vagy bárki, mert valami fontosat mutatok… Kukucs? A pillanatot elkapni – Ó, Faust…! – a varázslatot megfejteni, benne lenni, átváltozni… És folytathatnám még sokáig, mit is jelent ez a kifejezés…
Pregitzer Fruzsina, aki Jászai Mari-díja mellett 2022-ben Magyarország Érdemes Művésze díjban is részesült, Alszanak a halak? című különleges produkciója után most kisgyermekeknek rendez játékos, de minden bizonnyal fontos és maradandó élményt jelentő színházi előadást.
19.30: Jó estét nyár, jó estét szerelem, zenés színmű, Krúdy (D) bérlet, Krúdy-kamara, rendezte: Horváth Illés
Fejes Endre 1969-ben megjelent igaz történeten alapuló regénye mára a magyar irodalom egyik klasszikusának számít. Készült belőle filmes adaptáció, valamint a budapesti Vígszínházban született zenés színpadi változat Presser Gábor dalaival.
A történet középpontjában egy titokzatos görög diplomata, Viktor Edman áll, aki luxuséttermekben, fényűző vacsorákkal hódítja a fiatal magyar lányokat, akik bele is szeretnek és hozzá vágynak menni feleségül. A fiú kedves és nagyvonalú, mindig meg tudja nevettetni aktuális partnerét, de időnként hirtelen ingerültté válik, viselkedése furcsa lesz. Mi okozhatja benne a feszültséget? Talán mégsem egészen az, akinek mutatja magát?

Krúdy Gyula Art Mozi  

16.25: Veszélyes lehet a fagyi, magyar filmdráma
Szilágyi Fanni első nagyjátékfilmje, a Veszélyes lehet a fagyi a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készült.
18 óra: A menü, amerikai horror, vígjáték
A fiatal pár, Margot és Tyler egy kis szigetre érkeznek, hogy egy exkluzív étteremben vacsorázzanak; a séf fényűző menüt állított össze, ami tartogat néhány váratlan meglepetést.
19.50: Semmi, dán thriller
A Semmi Janne Teller azonos című nemzetközi bestsellerének filmfeldolgozása. A regény hatalmas vitát váltott ki, előbb betiltották Dániában, majd kötelező olvasmánnyá tették az iskolákban. Sokan a 21. századi A Legyek Urának tartják a művet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában