Vadászat

2022.11.10. 10:20

Kezdődik a társasági vadászatok szezonja

KM

Az apróvad vadászatánál nagy segítség a kutya

Forrás: Illusztráció: MW/ Németh András Péter

Az év utolsó hónapjaiban sem unatkoznak a vadászok, hiszen egymást követik a különböző vadászati idények. Szeptember 30-ig lehetett őzbakra vadászni, de közben szeptemberben már megkezdődött a gímszarvasbikák szezonja is, amit a dámbikák barcogása és vadászati szezonja követett októbertől. 
Novemberben és decemberben pedig már az apróvad vadászata jelenti az izgalmakat. Ezen a hétvégén vásárosnaményi és fehérgyarmati vadásztársaságok már rendeznek társas vadászatokat. Társas vadászatkor legalább hárman, vagy attól többen hódolnak közösen a vadászat szenvedélyének. Ilyenkor kineveznek egy vadászatvezetőt, aki a társas vadászatot irányítja. A vadászat megkezdése előtt a vezető a lőállás elfoglalásakor ismerteti a hajtás irányát, a tilos lőirányokat. 
Némelyik vadásztársaságnál az a hagyomány alakult ki, hogy az év végi társas vadászatok előtt felkeresik valamelyik lőteret gyakorlás céljából, hiszen teljesen más rutin, tapasztalat és technika kell ahhoz, amikor repülő madarat vagy futó nyulat vesz célba a vadász, nem pedig álló nagyvadra lő. 

KM

Címkék#vadászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában