Nyíregyháza

2022.11.16. 20:00

Riminiben járt szakoktatók

Fókuszban a fa- és bútoripar legégetőbb kérdései: a munkaerőhiány és a gazdaságos termelés.

Élményeket és tapasztalatokat gyűjtöttek a faipari szakemberek

Fotó: Iskola

Szakmai látogatáson vettek részt nemrégiben Olaszországban, az SCM Group Riminiben lévő központjában a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégiumának faipari oktatói az Erasmus+ tanári mobilitás program keretében. A résztvevők betekintést nyertek a cég életébe a gépvázgyártástól kezdve, termékek széles körét megmunkálni képes gyártósorok előállításán keresztül, egészen a képzések, oktatások szoftvervilágáig.

Fotós: Iskola

Csúcstechnológiás gépek

A faipari oktatók érdeklődve figyelték a CNC vezérlésű gépek gyártását, üzemeltetését, a mintegy 3000 négyzetméter alapterületű bemutatóteremben az SCM teljes palettáját megtekintették az egyszerűbb alapgépektől a legmodernebb, 21. századi, csúcstechnológiás CNC gépekig. Szakmai szimpóziumon vettek részt olasz és magyar faipari szakemberekkel, ahol az ablakgyártás meghatározó kérdéseit járták körül. Megvitatták, milyen technológiai újítások történtek ezen a területen az elmúlt 20 évben és hogyan változtak a vásárlók elvárásai. A programsorozat második felében az oktatás és képzés területéről gyűjtöttek jógyakorlatokat a nyíregyházi oktatók és a szakképző intézmény vezetői. Az SCM Campusban oktatási anyagokkal és oktatókkal ismerkedhettek meg – tájékoztatta lapunkat Zajácz Beáta, a Wesselényi-iskola szakoktatója. 

KM

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában