Kemecse

2022.11.27. 14:27

Nagy segítség lesz a szülőknek a bölcsőde

Uniós és hazai források felhasználásával, több mint 1 milliárd forintból épít bölcsődét a Kemecsei Református Egyházközség, az alapkőletételt a napokban tarották – olvasható a város honlapján.

 A projekt keretében egy 4 csoportszobás bölcsőde épül, a cél a 3 évnél fiatalabb gyermekek ellátása mellett az egészséges testi-, lelki- és személyiségük fejlődéséhez szükséges körülmények biztosítása.

Nagy segítség a szülőknek

Az intézmény főként a nehéz helyzetben lévő, gyermeküket egyedül nevelő szülőknek, valamint a hátrányos és halmozottan hátrányos gyermekek szüleinek jelent majd nagy segítséget. Ha ugyanis a bölcsőde felépül, a szülők beléphetnek vagy visszatérhetnek a munkaerőpiacra. A tervezés és beruházás során az egyházközség törekedett az újrahasznosíthatóságra,
a környezetbarát és energiatakarékos megoldásokra – ezek csökkentik a fenntartási és üzemeltetési költségeket.  Az intézmény akadálymentes lesz, az épület mellé játszóudvar épül, de tíz parkolóhelyet,   s egy elektromosautó-töltőállomást is kialakítanak.
Az ünnepségen a kezdő áhítatot dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese tartotta. A résztvevők nyitó gondolatokat hallottak Szalkó Károly Istvántól, a kemecsei református egyházközség lelkipásztorától, köszöntőt mondott dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő és Lipők Sándor, Kemecse polgármestere – olvasható a város honlapján. KM

Fotó: Kemecse.hu

Címkék#Kemecse

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában