Nyíregyháza

2022.11.11. 21:10

Prima Díj: kiválasztották az idei megyei kiválóságokat

KM

Fotó: Gazdag Mihaly

Olykor könnyek közepette, de leginkább vastapsoktól kísérve péntek este a megyeházán 10 jelölt közül megnevezték a Megyei Prima Díj 2022 kiválóságait. Az immár 16. Prima Gálán fényes ünnepség közepette ezúttal is hárman vehették át a megtisztelő oklevelet a díjjal járó egymillió forinttal, illetve két 250 ezer forint értékű különdíjat is kiosztottak, de természetesen a többi jelöltet sem engedték el elismerés nélkül.

Prima Díjat vehetett át Magyar Színház-, Film- és Táncművészet kategóriában Horváth Margit színművész, Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriában Boronkay Ferencné botanikus, valamint Magyar Népművészet és Közművelődés kategóriában a mátészalkai Szatmár Néptáncegyüttes.

Különdíjat kapott Magyar Ismeretterjesztés és Média kategóriában Marik Sándor újságíró, nyugalmazott főszerkesztő-helyettes, valamint Magyar Sport kategóriában pedig Pokrovenszki József atlétikai edző.

A megyei kormányhivatal különdíját Zombor Szabolcs vállalkozó, a megyei önkormányzatét dr. Antal Balázs főiskolai adjunktus, irodalmár, Nyíregyháza különdíját dr. Minya Károly nyelvész, a Nyíregyházi Egyetemét Balogh Géza festő- és szobrászművész, a megyei értéktár bizottság különdíját pedig Ferenczyné dr. Ács Ildikó érdemelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában