Kisvárda

2022.11.29. 09:39

Sokan büszkék rá

. Az idén ünnepelte 85. születésnapját Udvari István, a Beregszászi Bethlen Gábor Gimnázium nyugalmazott igazgatója, fizikatanára.

 Pedagógusi pályáját Benében, majd a Bátyui Középiskolában kezdte. 1961. szeptember 1-jén kinevezték igazgatóhelyettesnek. Négy évig töltötte be ezt az állást. Ezután áthelyezték a beregszászi 3. számú, akkor még 8 osztályos iskolába fizikatanárnak, ahol majd igazgatóhelyettes lett. 1990-ben lehetősége nyílt az egykori gimnázium újraindítására. A beregszászi gimnázium 1991. szeptember 1-jén indult újra és az első alapító igazgatónak Udvari Istvánt nevezték ki. 1999-ig az első gimnáziumi évfolyam kibocsátásáig vezényelte az intézményt zökkenőmentes működését, majd nyugdíjba vonult.

Udvari István 20 éve települt át az anyaországba és Kisvárdán talált új otthonra. Kisebbik lánya Krisztina és két unokája van a közelében. Mária Nyíregyházán él. A kapcsolatot a mai napig tartja a tanintézményével.

 

Fotó: KM

Címkék#kisvárda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában