NYE

2022.11.27. 09:44

Vegytiszta előadás a kémiáról

Sokan a világhálón követték figyelemmel a szakmai napot.

Ötödször rendezték meg az Így tanítom a kémiát elnevezésű programot a Nyíregyházi Egyetemen. Harmincnál többen személyesen vettek részt, sokan pedig a világhálón követték figyelemmel a szakmai napot. Dr. Márton Sára, a Bessenyei György Pedagógusképző Központ főigazgatója nyitotta meg a rendezvényt, majd Dobróné dr. Tóth Márta, a Környezettudományi Intézet igazgatója köszöntötte a megjelenteket. A résztvevők körében üdvözölték dr. Török Istvánnét, aki Szolnokról érkezett, nyugdíjas kémiatanárként ő a Curie Emlékversenyek fő szervezője. 
Először a nemrég elhunyt Hargitainé dr. Tóth Ágnesre, a kémia tanszék korábbi vezetőjére emlékezett vissza dr. Jekő József, a tanszék jelenlegi vezetője, majd tizenegy tartalmas szakmai előadás hangzott el. Az ülés elnöke prof. dr. Balogh József professor emeritus, a kémia tanszék korábbi vezetője volt.
Debrecenből, Miskolcról, Sárospatakról, Tokajból, Szeghalomról és Nyíregyházáról jöttek kémiatanárok, akik megosztották a gondolataikat a saját gyakorlataikról, a tehetséggondozásról, az internet alkalmazásáról, az új tankönyvekről, a feladatgyűjteményekről, a kémiai versenyekről és az élménypedagógia megvalósíthatóságáról.

 KM

Borítókép: Dobróné dr. Tóth Márta köszöntötte a megjelenteket | Fotó: egyetem

Címkék#NYE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában