Kisvárda

2022.12.01. 16:10

Állásbörze: lehetőségek és elvárások

A fiatalok bepillanthattak a cégek tevékenységébe és foglalkoztatási kínálatába.

KM

Határon átnyúló pályázatból a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara négy állásbörzét szervezett, melynek csütörtökön Kisvárda volt az utolsó állomása. A projekt – ami megyénk és a határon túli Szatmár megye kamaráinak együttműködését is erősíti –, kiemelt célja a munkaerő-aktivitás fellendítése, a munkaerőpiac szereplőinek könnyebb egymásra találása, s hogy a kiállító cégek bemutathassák a jelenlegi és a jövőbeni álláskínálatukat – tájékoztatta lapunkat a kamara.

A kisvárdai II. Rákóczi Ferenc Technikum és Szakképző Iskola aulájában megrendezett karrierorientációs rendezvényen Szécsi-Tisza Dániel, a megyei kormányhivatal Kisvárdai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály munkatársa beszámolt a térség munkaerő-piaci helyzetéről és azokról a lehetőségekről, melyekkel segíthetik a foglalkoztatottság további javítását. Tóthné Szabó Enikő, a Kisvárdai Szakképzési Centrum II. Rákóczi Ferenc Technikum és Szakképző Iskola igazgató-helyettese a szakképzés és felnőttképzés jelenlegi helyzetéről tájékoztatta a jelenlévőket.

Az állásbörzékre kilátogatók – kiemelten a szakképzési centrumok diákjai – bepillanthattak a cégek tevékenységébe és foglalkoztatási kínálatába, míg a kiállítók ugyanakkor információkhoz és konkrét adatokhoz juthattak a jelenlegi álláskeresőkről,  a potenciális munkavállalók elvárásairól. A szakképző intézmények pedig a cégek munkaerő-piaci elvárásait ismerhették meg, valamint személyes kapcsolatokat alakíthattak ki.

Sok új ismerettel lettek gazdagabbak a fiatalok az állásbörzén | Fotók: megye kereskedelmi és iparkamara

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában