Kelet-retró

2022.12.06. 08:00

Fényközpont Nyíregyháza szívében

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország 50 éve ezen a napon.

Illusztráció: Shutterstock

1972. december 6., szerda

Fényközpont Nyíregyháza szívében

A városi tanács épületének tatarozása után az üzletek portáljait az ELEKTERFÉM Szövetkezet emberei veszik birtokba. Nyíregyháza városközpontjában a komoly épület jellegének megfelelően építik meg a boltok neonfeliratait. A hagyományos üzletmegjelöléseken kívül figurális kompozíciók is kerülnek az üzletek fölé, ízléses reklámmal szolgálván a kereskedelmi célokat. 

A terveket a ktsz szakemberei már elkészítették. Gondosan szem előtt tartották, hogy az írások, alakok kifejezzék a boltok jellegét, funkcióját, így többek között az antikvárium fölé a tudás jelképe, a bagoly kerül, Dürer-antikva betűk társaságában. Hasonlóan szép feliratot kap a Bessenyei-könyvesbolt, a háziipari szövetkezet is. 

A neonosítás teljes tervdokumentációja elkészült, de a lelek szerint elsősorban pénzügyi meggondolások miatt azokat csak a jövő esztendő elején építik meg. A szövetkezet 3 fős neonrészlege már készenlétben áll, hogy gyorsan elkészítse a fényközpontot. A ELEKTERFÉM felkészült arra is, hogy további igényeket elégítsen ki. A már jól működő karbantartórészleg mellett a kivitelező üvegtechnikusok, szerelők a korszerű reklám tanulmányozásával készülnek a mind nagyobb követelmények kielégítésére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában