Nyíregyháza

2022.12.05. 17:30

Laptopot hozott a Mikulás az elsősöknek

Hatszázhatvan kiváló minőségű laptopot osztanak szét a Nyíregyházi Egyetemen.

Ünnepélyes keretek között adták át az elsősök új laptopjait az egyetemen

Fotós: Dodó Ferenc

– Miután a közbeszerzési eljárás révbe ért, elérkeztünk a várva várt naphoz, és teljesíthetjük az ígéretünket: átadhatjuk az oktatást segítő laptopokat – fogalmazott Halkóné dr. Rudolf Éva, a Nyíregyházi Egyetem kancellárja. Hétfőn ünnepélyes keretek között nyújtották át jelképesen nyolc hallgatónak az informatikai eszközöket.

– A laptopot minden, a felvételi eljárásban hozzánk került nappali tagozatos, első évfolyamos hallgató térítésmentesen megkapja. A modern, kiváló minőségű eszköz nagyban hozzájárulhat a tanulás eredményességéhez, remekül szolgálja a kapcsolattartást a hallgatókkal, az oktatókkal.
Az előző tanévtől alapítványi fenntartású lett az intézményünk. A modellváltás működési és a pénzügyi autonómiával járt, mindemellett történelmi jelentőségű költségvetésből gazdálkodhatunk.

A közelmúltban olyan új felvételi rendszert dolgoztunk ki, ami igazodik az egyetemünk stratégiájához – mondta Halkóné dr. Rudolf Éva.

Elhangzott, hogy jelentős hálózati fejlesztés lesz az egyetemen, ahol új szerverszobát alakítanak ki.

– A közbeszerzési eljárás után hatszázhatvan új laptop kerül intézményünkhöz, ebből háromszázkilencvennyolcat kapnak az elsősök. Terveink szerint a következő tanévben is biztosítjuk mindezt a hozzánk felvételiző új hallgatóinknak. A mostani laptop Mikulás-ajándéknak is felfogható – jegyezte meg dr. János István, a Nyíregyházi Egyetem általános rektorhelyettese.

Hozzáfűzte, hogy egyre többen jelentkeznek az intézménybe, amit bizonyít, hogy az előző esztendőhöz képest 18,5 százalékkal emelkedett az első éves hallgatók száma. A jövő tanévtől induló képzések felvételi eljárásában a pontszámítás a jelentkezők számára kedvezően változik. Megszűnik az emelt szintű érettségi vizsga, mint bemeneti feltétel az alapképzési és osztatlan tanárképzési szakok esetében. A legtöbb szakukon megszűnik a jogszabályi minimumponthatár (eddig alapképzésen és osztatlan képzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240 és mesterképzésen 50 pont volt), illetve megszűnik a kiemelt szakok állami ösztöndíjas szakterületi minimum pontszáma.

– Hallgatótársaim nevében mondhatom, hogy nagy örömünkre szolgál a laptopok átadása. Ezek a modern eszközök megkönnyítik a tanulás feltételeit. Nem mindenki engedheti meg, hogy vásároljon magának ilyet, de mivel ez az egyetem ajándéka, ezért csak annyit mondhatok: köszönjük – szólalt fel Gönczi Ákos, a Hallgatói Önkormányzat elnöke.

LTL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában