Nyíregyháza

2022.12.02. 15:14

Szívesen fejt rejtvényeket 95 évesen is

Fotó: Pusztai Sándor

Több mint egy évtizedet is letagadhatna éveinek számából Ilonka néni, hiszen alig tűnik hetvenen túlinak, a nyolcvanat is sokallhatnánk, pedig egy 95 éves idős hölgy köszöntésére érkeztünk Rókabokorba. Gerliczki Mihályné mindig is a bokortanyák világában élt, Vajdabokorban lakott, Benkőbokorba járt iskolába, s Rókabokorba ment férjhez – mesélte magáról az ünnepelt, akinek bár november 27-én van a születésnapja,  azonban Vassné Harman Gyöngyi önkormányzati képviselő és Kissné Orosz Anita, a Szociális és Köznevelési Osztály munkatársa december 2-án, pénteken kopogtatott be a kisház ajtaján, hogy átadják a kormány, a megyeszékhely önkormányzatának emléklapját, valamint a város ajándékát Ilonka néninek.
Évtizedeken át volt lapunk előfizetője és olvasója, és a mai napig megmaradt benne a rejtvények szeretete.

– A keresztrejtvénnyel, olvasással lefoglalom magam este, szeretem a sorozatokat is, ám nagyon bosszant közben a sok reklám – mondta a mindennapokról a 95 éves Ilonka néni, aki tele van energiával, szívesen dolgozik a kiskertben, gyomlál, kapál, ültet virágokat és gondozza azokat nagy szeretettel.
– Nem tudom, mi a fiatalság titka – jegyzi meg, azt tudja, mindig sokat dolgozott, a mezőgazdaság, a háztartás rengeteg feladatot adott. – Ma is sokat mozgok, nem tétlenkedem, nem ülök itt bent a szobában. Harminc évvel ezelőtt halt meg a férjem, gazdálkodtunk, született három csodálatos gyermekünk, sajnos az egyik lányomat tavaly elvesztettem, ami egy anyának óriási fájdalom. Van hat unokám, 12 dédunokám és hamarosan megérkezik a 13. – beszélt a családjáról Ilonka néni, a falakon a fényképek mind őket örökítették meg egy-egy szép és emlékezetes pillanatban. 

– Nagyon szeretem őket, olyan jó, ha jön valaki, vagy akár többen is érkeznek – mosolyodott el, a család a múlt hét végén tartotta a születésnapi ünnepséget, nagy szeretettel köszöntötték az ünnepeltet. 

BM

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában