Nyíregyházi Egyetem

2022.12.04. 16:22

Vakok és gyengénlátók élménye az egyetemen

Látássérült tanárokkal, valamint braille szakértőkkel tartottak szakmai napot a LEGO Education Innovation Stúdióban a Nyíregyházi Egyetem szakemberei.

Szakmai napot a LEGO Education Innovation Stúdióban

Az elsődleges cél az volt, hogy a vak- és gyengénlátó közösség megismerkedjen a LEGO azon lehetőségeivel, amikkel élményszerűbbé tehető a braille olvasás tanítása, tanulása.

– A világon mindenhol nagy problémát jelent a vak- és gyengénlátó gyerekek és felnőttek fejlesztése, képzése. Ehhez nyújt nagy segítséget a LEGO Braille Bricks készlet, ami a világon jelenleg közel 20 országban érhető el. A módszertani eszközkészlet, valamint a LEGO-eszközök játékos formában vezetik be a gyermekeket a braille írás és a képzelet világába – közölte Szabó József Mihály, a LEGO Innovations Stúdió szakmai vezetője.

Vendégük volt Bieber Mária gyógypedagógus, a Bevezetés a Braille-irás és olvasás rejtelmeibe szakkönyv irója, az MVGYOSZ Braille-bigottságának tagja, Németh Tamásné Berta Edina Braille-kottaátiró, az MVGYOSZ Braille-bizottságának Elnöke, Nemes-Nagy Tünde a Vakok és Gyengénlátók Sz-Sz-B Megyei Egyesülete elnöke, a Braille-bizottság tagja, valamint Németh Tamás vak zongoraművész, nyugdíjas zenetanár, a Louis Braille-emlékérem díjazottja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában