Nyíregyháza

2023.01.03. 15:07

Életműdíjat kapott a jeles építész

Tartalmas évet zárt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Építész Kamara.

Lengyel István, Kulcsár Attiláné Menyhárt Márta, Kulcsár Attila és Karácsony Tamás

Forrás: Végh József

Átadták az „Életműdíj 2022” elismerést, illetve kihirdették „A TE Épületed, a TE Kerted 2002” pályázat eredményét a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Építész Kamaránál.

Az Életműdíjat a megyei építész kamara elnökségének egységes döntése alapján ezúttal Kulcsár Attiláné Menyhárt Márta építész, a korábbi NYÍRTERV, később a Pláne és Plánum Építészeti Tervező Kft. tervezője, ügyvezetője érdemelte ki sokéves, tartalmas és szakmailag magas színvonalú munkásságával. Az elismerést Végh József, a kamara elnöke adta át, aki elmondta:

– A sokszínű életművet elsősorban a megyében tervezett és átadott számos középület, iskolák, munkaügyi központok, több idősek otthona, ravatalozók, gyermek- és oktatási intézmények reprezentálják. Tervező társként férjével szintén maradandót alkotott, amiről gimnáziumok, járóbeteg szakrendelő, városházák és templomok tanúskodnak.

„A TE Épületed, a TE Kerted 2002” pályázatot Lengyel István Ybl-díjas építész, zsűrielnök, Szabolcsiné Rezsőfi Ágnes és Gáva Attila építész zsűritagok értékelték. Megosztott második helyezésben részesült Kulcsár Attila DLA Ybl-díjas építész, vezető tervező Református Templom-Nyíregyháza Örökösföld, valamint Végh József építész vezető tervező Gödöllői Főtér rendezése elnevezésű munkája, az utóbbiban Fábri Attila és Csikai Tibor építész tervezők, valamint Czernyinyák Attila tájépítész tervező is közreműködtek. Megosztott harmadik helyezésben részesült Hegyesi Csilla, illetve Rudolf-Berecz Zsófia építész tervezők munkái, mindketten nyíregyházi lakóépületekkel pályáztak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Építész Kamara évzáró rendezvényén az a Karácsony Tamás tartott előadást, aki a kiemelkedő szakmai és oktatási tevékenységet elismerő Kotsis Iván Érem elismerésben részesült. A Budapesthez és a BME-hez is kötődő pályafutásáról megjegyezte: „A modern és a posztmodern közé cseppentem, ott is maradtam, talán a klasszicizmus iránti tisztelet okán”.

– A kamara elnöksége ezúton is megköszöni a tagság, a partnerszervezetek és kamarák, a támogató személyek egész évi aktív közreműködését és támogatását – jegyezte meg Végh József.

LTL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában