Kelet-retró

2023.01.09. 15:14

Saját gyermekét fojtogatta a nyírmadai asszony

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország 30 éve ezen a napon.

Illusztráció: Shutterstock

1993. január 9., szombat

A Tatár Köztársaságé lesz a nyíregyházi almatároló

Várhatóan egy hónapon belül létrejön az üzlet a nyíregyházi almatároló és a hozzá kapcsolódó aszaló, szeszüzem és léüzem eladásáról a Tatár Köztársaság és a Nyíregyházi Zöldért Vállalatot felszámoló Kossuth Holding Rt. között. Erről Szarvas Péter felszámoló tájékoztatta lapunkat. 

Csütörtökön magas rangú tatár küldöttség utazott Nyíregyházára, közöttük miniszterhelyettes, egy állami vállalat igazgatója és a főváros polgármester-helyettese. Megtekintették az almatárolót és a hozzá kapcsolódó létesítményeket, majd árajánlatot tettek a felszámolónak. Szarvas Péter elmondta, hogy a konkrét szerződést még nem írták alá, tárgyalnak az árról és a fizetés ütemezéséről. Az álláspontok közelednek, várhatóan február elejére konkretizálják a vételi szerződést. 

Szarvas Péter a további eladásokról a következőket mondta: a Zöldért nagy telephelyei közül egyik sem kelt el, a nyírbátori, a fehérgyarmati, a mátészalkai hűtőüzemre és a nyíregyházi fűrészüzemre ugyan érkezett ajánlat, de ezeket nem fogadták el, olyan alacsonyak voltak, így februárban újra meghirdetik.

Saját gyermekét fojtogatta a nyírmadai asszony

Milyen lelkiállapotban lehet az az anya, aki percekig fojtogatja a saját gyermekét? Szerencsés véletlen, hogy még egy szorítás hiányzott, így a 4 éves kisfiú életben maradt. Nyakán kék foltokkal, horzsolással, sokkos állapotban vitte el a mentő. Vajon ez az ártatlan, egészséges, szép kisfiú "édesanyám"-nak fogja-e szólítani ezt a részeges asszonyt? Vajon használ-e a büntetés és az elvonókúra? 

A nyírmadai V.-nét korábban már megbüntették ittas járművezetésért. Rossz családi életet élt az asszony. A férje távol dolgozott, ő meg néha magára hagyta a két apró gyermeket és estenként elment inni, szórakozni. Egy napon szintén spicces állapotban valamiért megharagudott a 4 éves kisfiára, fojtogatta, az ágyra dobta és a párnát a kis fejére szorította. Amikor észrevette, hogy a fiúcska arca kékülni kezd, észhez tért, ő maga szaladt sírva mentőt hívni. 

A megyei bíróság V.-nét életveszélyt okozó testi sértés miatt egy év felfüggesztett börtönre ítélte, és kötelezte 13 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére. Köteles magát alávetni elvonókúrának. Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában