Gyász

2023.01.29. 13:02

Szellemisége örökre velünk

Rövid időn belül a szívükbe zártuk kedves, szeretetreméltó személyiségét.

A közös könyvbemutatón még minden olyan szép volt | Fotó: könyvtár

Megrendüléssel értesültem róla, hogy szívbéli, szeretett lélekrokonom, Kósáné dr. Oláh Julika. magyar-német szakos nyugdíjas pedagógus, főiskolai tanár, volt tolmács, idegenvezető, tudományos konferenciák hallgatója, előadója elhunyt.

Szívünkbe zártuk

Julikával gyermekkönyvtárosként találkoztam először, több az apróságoknak szóló, a német irodalommal és a nyelvoktatás módszertanával foglalkozó könyvével kapcsolatban. Kiadványait könyvbemutatókon, író-olvasó találkozók alkalmával ismertettük meg a kicsikkel, akik rövid időn belül szívükbe zárták a kedves, szeretetreméltó személyiségét. S azt hiszem, így voltunk ezzel mindnyájan, akik közelebbről ismerhettük Julikát.

Mert jó volt a közelében lenni, egyfajta meghitt otthonosság érzése hatotta át a találkozásainkat. Nyugdíjas éveiben fontosnak tartotta, hogy személyes, családi történeteit is megossza a nyilvánossággal. Így született meg az „Együtt dobbanó szívek” című kötete, melyben „mozaikszőnyeggé szőtte” az emlékeit, boldogság cseppjeit, tündérszárnyalásait. Örömmel voltam a beszélgetőpartnere e kötet bemutatásakor is 2019-ben. Tervezett további kiadványokat, bemutatókat, de sajnos, ez lett az utolsó közös szereplésünk.

„Kisimították” a lelkét

A magánéletben is figyeltünk egymásra. Nehéz helyzetében a találkozásaink, hosszú beszélgetéseink érezhetően „kisimították” a lelkét.

Bár már fizikailag nincs közöttünk drága lénye, de szellemisége velem lesz, szeretetem fényével látom Őt.

Nyugodj békében drága Julika! Legyen számodra könnyű a föld!

Bihari Albertné

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában