Kisvárda

2023.01.12. 17:21

Változott a beteglátogatási rend

Fotó: Kórház

Januártól megváltozott a látogatási rend a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórházban- közölte az intézmény. Az írják: a betegellátás zavartalanságának biztosítása érdekében a beteglátogatás időpontja: hétfőtől - péntekig: 15:30-tól 17:00 óráig, szombaton, vasárnap és ünnepnapokon: délelőtt 10:30-tól 11:30-ig, délután 15:30-tól 17:00 óráig tart. 

Kérik a látogatókat a higiénés rendszabályok fokozott betartására, szájmaszk viselésére, cipővédő használatára. A kórteremben egy beteg mellett egyszerre maximum két látogató tartózkodhat, legfeljebb 30 percen át.  Amennyiben a beteg állapota megengedi, a kórtermen kívüli látogatást javasolják. Erre lehetőség van az osztály társalgójában, az emeleti társalgóban vagy szép idő estén a kellemes kórházi parkban van lehetőség. Tíz éven aluli gyermeket saját érdekében ne vigyék látogatóként a kórházba, mert számos veszélynek, betegségnek, lelki megrázkódtatásnak tehetik ki. 

A nem látogatható betegek esetében, 16– 17 óráig a kórház Betegfogadó épületében adhatják át a hozzátartozónak szánt, gondosan felcímkézett (beteg neve, osztály megnevezése) csomagot. A súlyos állapotú beteg megjelölhet egy nagykorú segítő személyt, aki mellette tartózkodhat látogatási időn túl is 9 és 18 óra között. Kiskorú vagy értelmi fogyatékossággal élő beteg esetén szülője, törvényes képviselője, illetőleg az általa vagy törvényes képviselője által megjelölt személy tartózkodhat mellette. Szülő nő esetén pedig az általa megjelölt nagykorú személy, a vajúdás és szülés időtartama alatt folyamatosan vele lehet.


 

Címkék#kisvárda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában