Paramount

2023.01.07. 19:01

Vármegyénkből is voltak vendégek Zukor Adolf emlékházának avatóünnepségén

150 éve, 1873. január 7-én született Zukor Adolf, a Paramount Pictures filmgyártó cég alapítója.

TG

Az emlékház avatásának pillanata | Fotó: önkormányzat

A Borsod vármegyében, Ricsén született filmmogulnak erős Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei gyökerei is vannak, hiszen, mielőtt kivándorolt volna az Amerikai Egyesült Államokba, 16 esztendős koráig Mátészalkán élt.

Szombaton szülőfalujában emlékházat avattak a tiszteletére, az ünnepségnek egy nyíregyházi meghívottja is volt Balogh Zoltán személyében, akit nemrégiben Ricse díszpolgárává avattak.

Portálunk megkeresésére elmondta, nagyon megtisztelő volt számára a meghívás.

 Méltán lehetünk büszkék Zukor Adolfra, aki mindvégig büszkén vállalta magyarságát. Zukor Adolf Ricse, Mátészalka, Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok számára is egy kiemelt jelentőségű személyiség volt, neki állítottunk ma emléket – tudtuk meg a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató Start Nonprofit Kft. vezetőjétől, akiről korábban portálunk is írt, mikor Ricse díszpolgára lett.

Balogh Zoltán hozzátette, a szombati ünnepségen és megemlékezésen jelen volt Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke, Szabó István Oscar-díjas rendező, Koltai Róbert színész és a gyulaházi származású Farkas Bertalan egykori űrhajós is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában