Nyíregyháza

2023.02.01. 15:38

Electrolux - A dolgozók már tudnak a gyár jövő januári bezárásáról

Megvizsgálják, hogy bizonyos kollégák az Electrolux-csoporton belül hol és hogyan tudnának elhelyezkedni.

Forrás: Electrolux

– A dolgozókat természetesen értesítettük a vállalat döntéséről – mondta portálunknak Szentpéteri Ferenc gyárigazgató, aki arra kérdésünkre, hogy vizsgálják-e annak lehetőségét, hogy a nyíregyházi dolgozókat esetleg Jászberényben, a cég másik magyarországi telephelyén foglalkoztassák tovább, az alábbi választ adta: a vállalat döntését a 2022. utolsó negyedévében készített hatástanulmány előzte meg, ami kifejezetten a nyíregyházi gyár versenyképességét vizsgálta, nem tért ki a jászberényi üzemre, ahol a vállalat tovább folytatja a hűtőszekrények gyártását. 

Szentpéteri Ferenc

– Megvizsgáljuk, hogy bizonyos kollégák az Electrolux-csoporton belül hol és hogyan tudnának elhelyezkedni – mondta a gyárigazgató, és hozzátette: az Electrolux az egyes termékek gyártásának befejezését meghatározott terv alapján végzi – erre, és a kereslet-kielégítésre pontos üzleti terv készül, így a jövő év januárjáig legyártott termékek piaca biztosított. 

– Célunk továbbra is az, hogy biztosítsuk az Electrolux hosszútávú gazdasági növekedését, növeljük a versenyképességet a hűtőszekrény termékkategóriában – zárta Szentpéteri Ferenc.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában