Ulti

2023.02.04. 09:04

A legjobb ultisok versengtek a kupáért

Hamarosan elindul a Szabolcs Grand Prix versenysorozat.

Forrás: Egyesület

A tiszaberceli Szabadidő Egyesület január utolsó hétvégéjén Gégény Tamás szponzorálásával a Nyíri Fészek étteremben rendezte meg az I. Gégény–Trans ultiversenyt, amely a nagy múltú Máté András emlékverseny folytatásaként jelent meg a megmérettetések sorában. A mintegy húsz évre visszatekintő sorozatot félbeszakította a pandémia, és az a tény, hogy a vándorserleget végleg elnyerte a kisvárdaiak kiváló ultisa, Mészáros Károly.

Az idei viadalon a Gégény Tamás által felajánlott vándorserlegért mérkőztek meg az ultisok, a versenyen a régió játékosain kívül részt vettek szolnoki, szegedi, kecskeméti, orosházi és budapesti játékosok is.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Muzslai Róbert, a Magyar Ultiszövetség elnöke, Gyöngyösi Géza, a szövetség főtitkára, valamint az elnökség több tagja is.

Értékes díjak

A hétfordulós versenyen végül Dankó Csaba (Kecskemét) győzött, második lett Péli István (Debrecen), a bronzérmet pedig Szikszai Miklós (Nyíregyháza) szerezte meg. A szervezők díjazták a legjobb női versenyzőt, a legfiatalabb, a legidősebb résztvevőt, valamint a legeredményesebb tiszaberceli játékost is, és a legkevésbé szerencsés ultisé lett a citrom díj. Elismerést érdemel ifj. Gégény Tamás is, aki profi módon alkalmazta a verseny lebonyolításához szükséges számítógépes programot.

Az értékes díjak átadása után bejelentették, hogy a régió hagyományos versenyeire alapozva elindítják a Szabolcs Grand Prix versenysorozatot, melynek feltételeit időben eljuttatják az érdeklődőkhöz. 
KM
 

Fotó: Egyesület

Címkék#ulti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában