Kelet-retró

2023.02.26. 08:00

Az országban elsőként megyénkben indul a légi mentés

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Illusztráció: MW-archív

1973. február 26., vasárnap

Igaz, Nyíregyháza belvárosában már nem járnak fiákerek, mint Krúdy Gyula idejében, de három öreg konflis még mindig van, közülük a legrégebbi Zatureczki Pál.

1983. február 26., szombat

A Kisvárdai Szeszipari Vállalat demecseri üzemében műszakonként 2-2,2 tonna burgonyacukrot készítenek belföldi értékesítésre.

1993. február 26., péntek

Az országban elsőként megyénkben indul a légi mentés

A megye valamennyi önkormányzata és a megyei önkormányzat összefogásának eredményeként március 1-jén önálló mentőhelikopterrel megindulhat - az országban elsőként megyénkben - a légi mentés és betegszállítás. 

Az önálló mentőhelikopter nem emelkedhetett volna a levegőbe a számos segítő cég és szervezet összefogása nélkül. A nemes cél megvalósításában dr. Dóka István főiskolai tanárnak, Ács László főpilótának, a Szabolcs Volán vezetőinek és dolgozóinak, a Volán Dózsa Sportkörnek, a Grint Irodának és Nagymarczi Lászlónak, a Felső-Tiszai Fafeldolgozó Gazdaságnak, a Közterület-fenntartó Vállalatnak, az OMSZ Légi Mentőszervezetnek, s nem utolsó sorban a megye lakosságának jár köszönet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában