Villamos

2023.02.16. 17:14

Bábszínházban „csilingelő” villamos

Régi időkről beszélgettek a Nyíregyházi Városvédő Egyesület szervezésében.

Forrás: szon.hu

Fotó: Mate Janos

A Burratino Bábszínház adott otthont a Nyíregyházi Városvédő Egyesület
Beszélgessünk régi időkről! című előadássorozat nyitóeseményének. Cservenyák Katalin elnök köszöntötte az egybegyűlteket, majd elmondta, hogy a villamos tavaly bekerült a Nyíregyházi Értéktárba, ami azt jelenti, hogy itt is marad.

– A szinte kivétel nélkül nyugdíjasokból álló közönség megtapasztalt élményeiről, emlékeiről hallhatott: a városközlekedésének fejlődéséről, valamint a Hősök terén álló villamos felújításának történetéről – számolt be a programról a nyirvave.hu oldalon Hudivók Róbert, akinek szívügye a villamos. – Szaszala László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közlekedési Felügyelet nyugdíjas igazgatójaként ismert nyíregyházi lokálpatrióta elevenítette fel a magyar közúti közlekedés nevezetesebb eseményeit, híres embereit. Ő volt, aki megmentette a most a Hősök terén álló villamoskocsit.
A felújítás részleteit Alföldi Tamás közlekedési mérnök, a Magyar Államvasutak Gépészeti Főnökség nyugalmazott vezető mérnöke ismertette.

KM

Borítókép: Cservenyák Katalin, Alföldi Tamás és Szaszala László | Fotó: Pusztai Sándor

Címkék#villamos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában