Nyíregyháza

2023.02.07. 07:00

Energiaválság és klímavédelem

Litkei Máté | Fotó: Magyarhirlap.hu

Hogyan hat az energiaválság, valamint az orosz-ukrán háború a klímavédelmi törekvéseinkre? Az európai politikában a háborút megelőzően elsőszámú téma volt a klímaváltozás és a nyugat-európai vezető politikusok messzemenő optimizmusa szerint a jelenlegi válság egyenesen felgyorsítja az energiaátmenet folyamatát. Azonban a jelenleg tapasztalható tények inkább óvatosságra intik a szakértőket.

Van-e esélyünk Európában és Magyarországon egyszerre felszámolni az energiafüggésünket, megőrizni versenyképességünket és biztosítani a fenntartható jövőt? Hogyan vezetett az elhibázott zöldpolitika az energiaválság elmélyüléséhez?

Ezekre a kérdésekre találhatnak választ Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet igazgatójának előadásában, aki a Mathias Corvinus Collégium nyíregyházi központjában tart előadást február 7-én, kedden 17 órától. A rendezvény ingyenes és nyitott minden érdeklődő előtt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában