TOP 100

2023.02.20. 10:47

Három nyíregyházi technikum is bekerült a legjobb százba

Idén először készült el a száz legjobb technikum rangsora, a TOP 100-as lista a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közhiteles adatai alapján, a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült.

Fotó: szon-archív

Az elemzés vizsgálta, hogy a tanulók milyen tanulmányi eredménnyel érkeznek az intézményekbe, hogyan aránylik az évismétlők száma az intézmény tanulói létszámához, és milyen eredménnyel teszik le az érettségi vizsgát.

– A TOP 100-as listába a Nyíregyházi Szakképzési Centrum 3 iskolája is bekerült: 5. helyen a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium, 56. helyen a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium és 72. helyen a Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Technikum végzett – tájékoztatta szerkesztőségünket a Nyíregyházi Szakképzési Centrum.

A Technikumi rangsor 2023 az alábbi linken érhető el: https://ikk.hu/hirek/technikumi-rangsor-2023.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában