Nyíregyháza

2023.02.06. 21:08

Felszállási engedélyre várva

Lángosra is az a feladat vár, hogy túlélőket találjon Törökországban.

A Baptista Szeretetszolgálat Törökországba induló speciális mentőcsapatának tagjai a Liszt Ferenc-repülőtéren | Fotó: MTI/Lakatos Péter

Mint megírtuk, a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében is utazik Törökországba egy kutató-mentő csoport, amelynek tagja Nyíregyházáról Vincellér Tibor, a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület elnöke és dr. Papp István főorvos, a szervezet egyik alelnöke, valamint Debrecenből Balogh Zsolt és Sitkei Zoltán, akik szintén az egyesület tagjai.

Pár perce hívta szerkesztőségünket dr. Papp István, és  a következőket mondta: - A Baptista Szeretetszolgálat csapata 19 fővel és 4 kutyával perceken belül indul a Liszt Ferenc Repülőtérről Törökországba a Türkish Airlines menetrend szerinti gépével. Az első állomásunk Isztambul lesz. A mentőkutyák között van Vincellér Tibor Lángos nevű ebe is. Már becsekkoltunk, most már biztos, hogy megyünk segíteni földrengés sújtotta területen élőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában