Nyírtass, Berkesz

2023.02.09. 12:55

Fórum a Ludastói-víztározóról

A Nyírség fejlődése érdekében folyamatosan és egyre erőteljesebben jelentkezik az igény a lakosság életminőségének és a vízgazdálkodásnak a javítására, a vízvisszatartási lehetőségek kiépítésére, valamint a természeti állapotok megóvására.

Az elmúlt évek rendkívül aszályos időjárásai is szükségessé teszik a régió hatékonyabb vízgazdálkodását. Fontos a gazdálkodási feltételek és az ökológiai állapot javítása, a Nyírség területének sajátosságaihoz illeszkedő vízgazdálkodási, illetve tájhasználati beavatkozási módszerek kialakítása, mellyel a vizet a tájban lehet tartani, ezáltal kevesebb víz folyik el. Ezen módszerek enyhítik mind a természet okozta, mind az emberi tevékenységből eredő problémákat, valamint fenntartható módon teszik lehetővé a gazdaságos területhasználatot, a lakosság megmaradását a térségben és életfeltételeik javítását. A fejlesztés eredményeképp Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye területén 10 darab új tározó megtervezése van folyamatban

A tározókkal kapcsolatban lakossági fórumot tart a VIZITERV Environ Kft. és a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

Az első lakossági fórum témája a Ludastói-tározó, az érintett település Nyírtass és Berkesz. A fórum helyszíne:  Nyírtassi Egyesített Szociális Intézmény (Nyírtass, Dózsa út 35.)

A fórum időpontja: 2023.02.09. (csütörtök), 16 óra.

Címkék#fórum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában